14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au întrecut în ratări

S-au întrecut în ratări

Liga I
Pandurii Târgu Jiu – Sportul Studenţesc 1-1
Stadion „Municipal“, spectatori: 2.000.
Au marcat: C. Cristea ‘37 / Curelea ‘64.
Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Vlad – Voiculeț, Pintilii (‘60, Al. Grigoraș), Nistor (‘84, Avramescu) – Maxim (‘62, Batin), Lemnaru, C. Cristea. Antrenor: Petre Grigoraș.
Sportul: Lungu – Patriche (‘53, Şt. Stancu), S. Ciobanu, D. Lung, Beţa – Ghinga, A. Lungu – Lazăr, Ferfelea, C. Nistor (‘43, Novac) – Curelea (‘82, Dobre). Antrenor. Daniel Isăilă.
Cartonaşe galbene: Vlad, Batin.
Au arbitrat: Al. Tudor – M. Nagy, C. Danşa.

Pandurii lui Grigoraş s-au jucat cu ocaziile în meciul cu Sportul Studenţesc, dar nu au reuşit să obţină cele trei puncte de pe propriul teren

După succesul de la Cluj, Pandurii Târgu Jiu pornea favorită marţi, în faţa Sportului Studenţesc, însă calculele hârtiei au fost date peste cap, bucureştenii reuşind să obţină o remiză, scor 1-1, pe „Municipalul“ gorjean.
Elevii lui Petre Grigoraş au început în forţă meciul, Maxim (‘4) şi Călin Cristea (‘10) semnând primele ocazii de gol ale oltenilor. După doar câteva momente de acalmie au urmat alte oportunităţi de a deschide scorul, prin Nistor (‘22, ’33) şi Lemnaru (‘23), însă „gheaţa“ a fost spartă abia în minutul 37, de Călin Cristea, acesta „executându-l“ pe Lungu din doi-trei metri. Chiar dacă au intrat la cabine cu un avantaj fragil, gorjenii păreau să fie în „grafic“ în privinţa obţinerii celor trei puncte, asta ţinând cont de modul de desfăşurare a lucrurilor, însă la reluarea partidei situația s-a schimbat. Pandurii au continuat să se joace cu ocaziile, în prim-plan ieşind Maxim (‘52, ‘57, ’59) şi Pintilii (‘53), însă cei care au modificat tabela au fost „studenţii“. Lazăr a centrat de pe dreapta, iar Curelea a reluat cu capul, de lângă Viera, amuţind tribunele (1-1, ’64). Finalul a fost tensionat, cele două combatante au lăsat „garda“ jos şi au căutat golul victoriei, raportul marilor ocazii fiind în favoarea oaspeţilor. Nistor a executat foarte bine o lovitură liberă de la 27 de metri, dar Lungu a respins în corner (‘77), apoi Mingote s-a evidenţiat la şutul lui Lazăr (‘78), Ghinga a reluat cu capul peste poartă o centrare venită din corner (‘85), iar lobul lui Dobre, scăpat singur cu portarul lusitan, a fost scos de pe linia porţii de Vlad (‘88).
În urma acestui rezultat, Pandurii nu-şi mai face griji în privinţa retrogradării, însă Sportul Studenţesc a ajuns la al optulea meci consecutiv fără victorie şi se află la cinci puncte de FCM Târgu Mureş, prima echipă de deasupra liniei.

Grigoraş, dezamăgit

Antrenorul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Petre Grigoraş, a afirmat după meci că regretă că elevii săi nu au reuşit să „lege“ două victorii consecutive, considerând just rezultatul cu Sportul Studenţesc. „Din păcate, nu am reuşit să legăm două victorii consecutive, ne-am fi dorit foarte mult. Socoteala noastră nu s-a potrivit cu ce s-a întâmplat pe teren. După o primă oră destul de bună, în care am ratat cu nonşalanţă patru-cinci situaţii de gol, în ultimele 30 de minute puteam să pierdem foarte bine. Nu ştiu dacă ar fi fost meritat. Lumea vede ultima impresie, iar Sportul a fost echipa care a ratat în final. Îmi pare rău că nu am putut oferi o nouă bucurie publicului. E trist şi pentru noi. În fotbal trebuie să priveşti lucrurile cu seninătate şi să accepţi şi înfrângerea, şi rezultatul de egalitate. Pentru mine este un eşec, dar, după cum s-au desfăşurat lucrurile, e un rezultat normal“, a declarat Petre Grigoraş, conform gorj-domino.com.
Din tabăra Sportului Studenţesc, patronul Vasile Şiman s-a arătat mâhnit de maniera de arbitraj a lui Alexandru Tudor. „A fost un arbitraj scandalos. Am pierdut încă două puncte din cauza arbitrilor. Dacă 80% din echipele din Liga I ne pot bate pe teren, eu desfiinţez echipa“, a spus, pentru prosport.ro, Vasile Şiman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS