21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbal la Filiaşi, volei în Bănie

Handbal la Filiaşi, volei în Bănie

Trei echipe de la SCM-U Craiova au meciuri programate în acest sfârşit de săptămână. Sâmbătă, handbalistele întâlnesc, în antepenultima etapă din Liga Naţională, pe teren propriu, la Filiaşi (ora 11.00), formaţia HC Oţelul Galaţi (locul cinci). Elevele lui Bogdan Burcea traversează o perioadă foarte bună. Au obţinut două victorii consecutive, acasă cu Neptun Constanţa şi în deplasare cu CSM Bacău, şi au părăsit ultima poziție a clasamentului, ocupând locul 12, la egalitate de puncte cu formaţia de pe locul 13, Cetate Deva. Chiar dacă oaspetele de la Filiaşi sunt mai bine clasate, gălăţencele nu prea mai au pentru ce lupta în acest final de campionat, ceea ce reprezintă un atu pentru Roxana Han şi colegele sale, care au nevoie disperată de toate punctele în ultimele runde dacă vor să evite ultimele două locuri retrogradabile în Divizia A. În ultimele două etape, SCM Craiova va mai întâlni HC Zalău (deplasare, 5 mai) şi Roman (acasă, 12 mai).
Echipa feminină de volei SCM-U Craiova evoluează duminică, de la ora 14.30, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, în compania formaţiei CSM Lugoj, în partida decisivă pentru stabilirea ocupantelor locurilor 7 şi 8 în Divizia A1. Craiovencele au câştigat primul meci, acum o săptămână, pe teren propriu, în timp de formaţia bănăţeană a egalat situaţia miercuri, când s-a impus pe teren propriu. A treia formaţie de la SCM-U care are meci în acest weekend este cea de volei masculin. Băieţii lui Dan Pascu sunt angrenaţi în Final Four-ul Cupei României, la Piatra Neamţ. Vineri seară, după închiderea ediţiei, oltenii au întâlnit în semifinale Dinamo Bucureşti. Sâmbătă (ora 16.00, DigiSport) se dispută doar finala mare între câştigătoarea meciului Craiova-Dinamo şi învingătoarea din cealaltă semifinală, Remat Zalău şi CVM Constanţa.

CS Universitatea are meci acasă

Duminică, de la ora 12.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Bănie, handbaliştii de la CS Universitatea Craiova întâlnesc formaţia Unirea Sânnicolau Mare.
Formaţia gazdă, antrenată de Costin Dumitrescu şi Cătălin Popescu, vine după două meciuri în deplasare, în care a înregistrat o victorie, cu HC Arad (32-27), şi un eşec, cu CSM Oradea (scor 37-24), rezultate în urma cărora CS Universitatea ocupă locul şase în Divizia A, seria B. Disputa cu Sânnicolau Mare se anunţă echilibrată, bănăţenii ocupând locul şapte, ce-i drept, la şase puncte distanţă de CS Universitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS