11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGaz Metan Severin, pusă la grea încercare

Gaz Metan Severin, pusă la grea încercare

Liga secundă programează astăzi, de la ora 17.00, etapa a 23-a, intermediară, care se anunţă extrem de dificilă pentru formaţiile oltene.
Capul de afiş al rundei este meciul de pe „Municipalul“ din Severin, unde Gaz Metan întâlneşte liderul la zi al clasamentului, Gloria Bistriţa. Misiunea oltenilor se anunţă foarte grea, ţinând cont de faptul că ardelenii nu au cunoscut decât o singură înfrângere, având un parcurs de invidiat. Cu toate acestea, optimismul este prezent în tabăra găzarilor, antrenorul Marian Bondrea sperând într-un rezultat pozitiv, care să-i apropie de îndeplinirea obiectivului, în speţă locul trei. „E clar că va fi un meci greu, chiar dacă jucăm pe teren propriu. Bistriţa este liderul autoritar, n-a avut sincope deloc, are jucători cu experienţă, dar pornim cu şanse egale şi sper să obţinem un rezultat bun, care să ne menţină în cursa pentru locul trei. Băieţii sunt conştienţi de importanţa acestei confruntări, de punctele puse în joc şi sunt dornici să facă o partidă bună, să câştige şi să răzbune, totodată, şi rezultatul din tur. Moralul lor este bun şi datorită victoriei clare, obţinute în deplasare, la Alba Iulia, iar toate acestea mă determină să privesc cu optimism acest meci“, a spus „Profesorul“, pentru GdS. „La acest meci revine şi Milan Mitic, care şi-a ispăşit suspendarea, dar nu vom putea conta pe Trifu, Mitroi şi Cosic, toţi accidentaţi, iar asta nu este tocmai bine, pentru că va trebui să apelez la jucători tineri, cu mai puţină experienţă. Cred că suntem singura echipă din serie care în ultimul timp a folosit mai mulţi jucători tineri decât impune FRF. Este un lucru bun dacă gândeşti în perspectivă, dar nouă ne trebuie rezultate acum… Sper ca lucrurile să iasă bine“, a completat Marian Bondrea.

ALRO, FC Olt şi CSM Vâlcea au deplasări dificile

Celelalte trei formaţii oltene îşi dispută meciurile rundei pe teren străin. ALRO Slatina îşi joacă practic obiectivul în această zi, urmând să o întâlnească pe una dintre echipele cu şanse mari la ocuparea locului trei, Chindia Târgovişte. „Mergem să câştigăm, nu avem altă variantă. Doamne fereşte de un rezultat negativ, pentru că ne-ar scoate din lupta pentru locul trei! Venim după două rezultate mai puţin faste, iar băieţii trebuie să înţeleagă că trebuie să fie mai atenţi și să nu se mai joace cu ocaziile. Atacanţii trebuie să-şi facă datoria. Nu avem nici o absenţă în lot, s-au pregătit bine, am studiat împreună jocul adversarilor, deci ştim ce ne aşteaptă acolo şi totul depinde de noi. Chindia este o formaţie bună, dar noi trebuie să câştigăm“, a declarat „secundul“ aluminiştilor, George Biţă, pentru GdS.
Cu „cuţitul la os“ joacă FC Olt Slatina, trupa lui Dan Oprescu având obiectivul clar de a nu pierde în deplasarea de la Oradea, Luceafărul arătând chiar pe malul Oltului, sâmbăta trecută, cu ALRO, că formează o echipă redutabilă. „Mergem la Oradea să jucăm, Luceafărul este o echipă bine aşezată în teren, cu câţiva fotbalişti cu experienţă care îşi pot spune cuvântul, dar noi vom face tot posibilul să aducem puncte“, a declarat căpitanul Alin Pavel, pentru gazetanoua.ro.
Tot pentru evitarea retrogradării va conta şi meciul de la Piteşti, unde CSM Vâlcea o va întâlni pe FC Argeş, o formaţie „tăcută“, dar care stă foarte bine în clasament şi poate prinde locul trei, ce duce la finalul campionatului în Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS