20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia rămâne în viaţă

Energia rămâne în viaţă

Energia Rovinari – Gaz Metan Mediaş 89-69
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 900
Energia: Troupe (17 puncte), Gliga (1), Kabengele (17), Bratoloveanu, Deconescu, Darby (24), Steffel (10), Mocanu (7), Nikolic (11), Guţoaia (2), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
Gaz Metan: Moore (3 puncte), Mitchell (15), Drăguşin (2), Dumitrescu, Racoviţan, Ivanovic (11), Marcu, Jucan (6), Nicoară (9), Tomeljak (17), Zigeranovic (6). Antrenor: Ovidiu Teleabă.
Au arbitrat: G. Dima, A. Roşu, L. Ioniţă.

Al treilea joc al disputei din play-off-ul Diviziei A de baschet masculin dintre Energia şi Gaz Metan a fost controlat în totalitate de gorjeni. Echipa din Mediaş a fost dominată la toate capitolele la Târgu Jiu şi nu a ameninţat nici un moment victoria băieţilor lui Nikolic. Cu un triple-double (24 de puncte, 11 recuperări, 11 pase decisive), Louis Darby a fost performerul meciului. Victoria i-a fost dedicată lui Viorel Mocanu, care şi-a serbat aniversarea chiar în ziua jocului. „Mulţumesc colegilor pentru victorie! A fost o victorie pentru public. Am încercat să mai smulgem un meci, să le mai oferim suporterilor noştri încă un meci în sală în sezonul acesta şi, dacă a fost şi un cadou de ziua mea, mă bucur cu atât mai mult. S-a câştigat mai mult cu sufletul, a fost mai mult o luptă fizică. Sper să ne ţină balamalele în meciul patru“, a declarat căpitanul Energiei.
În faţa unei echipe cu talie superioară, Energia a reuşit 35 de recuperări faţă de 34 ale medieşenilor, iar asta a fost cauza eşecului în opinia tehnicianului oaspeţilor, Ovidiu Teleabă. „Echipa din Rovinari a prins un meci foarte bun, a jucat cu elan, şi-au dorit victoria şi asta s-a văzut pe teren. Noi, din păcate, nu am reuşit să profităm de talia noastră şi am avut mai puţine recuperări decât ei, şi nu ni se întâmplă asta prea des. Probabil din această cauză şi acest rezultat“, a spus Teleabă.

Nikolic, mulţumit

Cheia victoriei a fost blocajul defensiv, crede tehnicianul Energiei, Slobodan Nikolic. Şi mingile pierdute, 9-Energia şi 17-Gaz Metan, au contat foarte mult în economia partidei. „Am controlat foarte bine blocajul defensiv, echipa din Mediaş a avut doar şapte recuperări. Este un număr foarte mic pentru că Mediaşul are, în general, în jur de 14-15 recuperări ofensive pe meci. Astăzi a avut doar şapte, iar aceasta a fost cheia care ne-a adus victoria. Al doilea lucru foarte important a fost acela că am avut doar nouă mingi pierdute. E foarte bine pentru că acest lucru contează. Mediaşul a înscris doar 69 de puncte, este foarte important pentru că toţi jucătorii care au intrat pe teren au făcut o apărare foarte bună“, a afirmat Nikolic.
Energia a împins disputa în meciul patru, care a avut loc aseară, după închiderea ediţiei, tot la Târgu Jiu.
Cu o bancă mult mai scurtă, Energia este
dezavantajată de programarea atât de rapidă, însă Nikolic susţinea că elevii săi pot face faţă din punct de vedere fizic. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS