10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHans Briegel: Craiova s-a calificat pe merit!

Hans Briegel: Craiova s-a calificat pe merit!

În sferturile Cupei UEFA 1982-1983, Universitatea a eliminat echipa „dracilor roşii“ de la Kaisers-lautern, meciul decisiv, cel de la Craiova, încheindu-se cu scorul de 1-0 pentru „Maxima“, prin golul istoric marcat de Negrilă în min. 82. Căpitanul de atunci al celor de la 1. FC Kaiserslautern, Hans -Peter Briegel, a rememorat acele partide, recunoscând valoarea oltenilor
I.J.: Sunteţi un jucător emblematic al echipei 1. FC Kaiserslautern, cu care aţi eliminat, în sferturile Cupei UEFA 1981-1982, celebra Real Madrid, cu scorul general de 6-3 ( cu un spectaculos scor de 5-0 în meciul din Germania), dar în sferturile competiţiei din ediţia următoare (UEFA 1982-1983), Kaiserslautern a fost eliminată de „necunoscuta“ echipă est-europeană Universitatea Craiova! I-aţi subestimat pe români, cum a fost posibil?
H.B.: În meciul tur conduceam deja cu 3-0 , când am fost schimbat cu Brummer din cauza unei accidentări (Briegel se înşală, el a fost înlocuit la scorul de 2-0 – n.a.). Apoi, Universitatea Craiova, în a doua repriză, a marcat două goluri. Acesta a fost momentul hotărâtor al celor două meciuri.
I.J.: Într-adevăr, şi unii ziarişti au spus că, dacă Briegel ar fi rămas în teren până la finalul meciului, Universitatea n-ar fi reuşit să înscrie două goluri în repriza a doua, importante pentru calificarea în semifinale. Cum comentaţi această opinie, care este părerea dumneavoastră despre acel meci tur de pe „Betzenbergstadion“ din 2 martie 1983?
H.B.: Am răspuns la această întrebare…
I.J.: În meciul retur, de la Craiova (16 martie 1983), 1-0 pentru gazde, dumneavoastră l-aţi marcat pe atacantul Cămătaru, dar golul calificării Craiovei l-a marcat un fundaş, Negrilă, devenit eroul echipei în acea seară istorică pentru Universitatea. Craiova v-a surprins şi v-a învins! Ce vă mai amintiţi de acel meci, de finalul acelei confruntări pe viaţă şi pe moarte?
H.B.: Am controlat jocul, însă am „adormit“ la un corner, iar după aceea ne-a lipsit puterea de a reveni.
I.J.: După partida de la Craiova, antrenorul Kroner a spus, printre altele, că golul Craiovei a fost marcat din vina portarului Reichel, dar şi a fundaşilor Briegel şi Dusek. Cum comentaţi acum, după aproape 30 de ani, faza golului şi declaraţia antrenorului dumneavoastră de la Kaiserslautern din 1983?
H.B.: Această declaraţie a fost falsă. De altfel, acest antrenor a fost ulterior demis.
I.J.: Ce impresie v-a făcut echipa Universitatea, oraşul Craiova (atât cât aţi reuşit să vedeţi), dar, mai ales, suporterii fantastici ai echipei din Craiova?
H.B.: A fost o atmosferă frumoasă, pe un stadion plin ochi. Nu am văzut prea mult din oraş.
I.J.: Aţi mai avea ceva anume de adăugat despre acele întâlniri cu Universitatea Craiova din martie 1983?
H.B.: La urma urmei, Universitatea Craiova s-a calificat pe merit mai departe, pentru că noi nu am reuşit să marcăm un gol în deplasare, în partida de la Craiova…

(fragment din volumul „Frumoşii nebuni ai Craiovei Maxima“, ediţia a II-a, aflat în curs de apariţie la Tipografia de Sud).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS