10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPatru gorjeni la loturile naţionale

Patru gorjeni la loturile naţionale

Handbaliştii de la Energia Târgu Jiu sunt mai puţini la antrenamente, deoarece unii dintre ei au fost convocaţi la loturile naţionale

Energia Pandurii Târgu Jiu se pregăteşte în efectiv redus în această săptămână, patru dintre componenţii echipei de handbal fiind convocaţi la loturile naţionale, Mihai Păiuş la lotul „A“, Darius Apolzan şi Alexandru Asoltanei la lotul „B“, iar Răzvan Mledenciu la naţionala de tineret. „E cam dificil de antrenat un lot restrâns, dar nu avem ce face. Ne bucurăm că avem patru jucători la loturile naţionale, e un mare rezultat. Păiuş, Asoltanei şi Apolzan vor participa la Trofeul Carpaţi, la Oradea, şi Mledenciu are calificările pentru Campionatul European de tineret în Franţa, la sfârşitul acestei săptămâni. Până la urmă, ne interesează să joace toţi, să capete experienţă şi să acumuleze şi la nivel de pregătire fizică“, a comentat Liviu Andrieş.

„Cupa Energia“,
la Târgu Jiu

Energia va organiza, în perioada 11-12 aprilie, la Târgu Jiu, un turneu amical în compania câştigătoarelor celor două serii de Divizia A, CSM Oradea şi CSM 2010 Bacău, respectiv Potaissa Turda din Liga Naţională. „Vom avea toată echipa la dispoziţie de luni. Miercuri şi joi avem un turneu de pregătire la Târgu Jiu, în compania campioanelor din liga secundă şi a formaţiei Potaissa Turda. Este un turneu util pentru a pregăti ultimele cinci etape şi participarea la Cupa României“, a afirmat Andrieş.
Altfel, Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Handbal nu a luat nici o măsură împotriva tehnicianului Liviu Andrieş, acuzat de arbitrii întâlnirii „U“ Transilvania Cluj – Energia, Constantin Din şi Sorin Dinu că i-ar fi jignit. „Comisia de Disciplină a casat cazul, din lipsă de probe. Am rămas fără nici o sancţiune. Mă bucur că nu s-a întâmplat nimic. A rămas cum trebuia să rămână“, a mai spus Andrieş.
Liga Naţională de handbal masculin mai are programate cinci etape din acest sezon, iar obiectivul grupării gorjene este consolidarea locului 6, poziţie avantajoasă şi în turneul final al Cupei României: „Ne dorim să câştigăm cât mai multe meciuri, începând cu cel cu Steaua. Obiectivul imediat este consolidarea poziţiei a șasea. Dacă terminăm pe această poziţie, am fi în obiectivul pe care ni l-am propus, iar locul 6 poate să ne dea un drum mai uşor în Cupa României“, a explicat Liviu Andrieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS