3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrig: Suntem puternici pe teren propriu

Grig: Suntem puternici pe teren propriu

Steaua Bucureşti nu a mai câştigat la Târgu Jiu din 6 martie 2008. Tehnicianul pandurilor, Petre Grigoraş, speră să prelungească perioada de invincibilitate a echipei sale.

Stadionul „Municipal“ din Târgu Jiu nu mai e de ceva timp un teren prielnic pentru roş-albaştrii. Ultimul succes al echipei lui Gigi Becali în fieful oltenilor s-a consemnat acum patru ani. Pe 6 martie 2008, Steaua a învins Pandurii, scor 1-0, cu golul lui Ovidiu Petre. De atunci s-au mai jucat alte trei partide, înregistrându-se, în ordine cronologică, un succes al pandurilor, scor 2-0, şi două remize, 0-0 şi 1-1. „Să sperăm că statistica ne va fi favorabilă încă vreo câţiva ani. Eu nu mă iau după asemenea lucruri, fotbalul e imprevizibil şi oricând pot apărea surprize. Sper ca sâmbătă seară să ne iasă bine. Noi încercăm să ne facem jocul obişnuit. O să jucăm taka-tiki“, a spus Petre Grigoraş. În timp ce Steaua este obligată să atace la Târgu Jiu pentru a-şi păstra şansele la titlu, Pandurii va juca fără presiunea rezultatului. „Avem şansele noastre, suntem puternici pe teren propriu. Această tradiţie de a îngenunchea echipele mult mai bine cotate ca noi, CFR, Rapid şi Dinamo, echipe care au plecat fără victorie de aici, să se repete şi cu Steaua. Ştiţi foarte bine politica noastră şi concepția mea în ceea ce privește meciurile cu echipele mari. Nu avem nimic de pierdut, ci doar de câştigat. În aceste meciuri îţi poţi etala adevăratele calităţi şi poţi să îţi dai seama la ce nivel eşti. Indiferent de rezultat, nimeni nu îţi poate lua capul după o înfrângere cu echipele mari“, a afirmat Grig.

Vlad, inapt

Alexandru Vlad nu a fost recuperat după lovitura primită în partida cu Voinţa Sibiu şi nu intră în calcule pentru jocul cu Steaua, iar Cardoso este, în continuare, pedepsit pentru refuzul de a sta pe bancă la Mioveni. În aceste condiţii, fără fundaş stânga de meserie, Petre Grigoraş va improviza cu Cristea, la fel ca etapa trecută. „Nu vom putea conta pe Vlad. Nu are nici o şansă să se refacă la meciul cu Steaua. Nu vreau să vorbesc de Cardoso. A primit o pedeapsă, e un subiect închis, momentan. Să vorbim despre cei din vestiar. O să apelăm la jucătorii care sunt disponibili, care îşi doresc să evolueze şi care consider că merită să joace. E normal să fie şi nişte improvizaţii, dar suntem optimişti. Nu avem nimic de pierdut, am încredere în echipă“, a comentat Grig.

Defensivă eterogenă

În partida tur, câştigată de Pandurii pe terenul Stelei, scor 2-1, oltenii au evoluat în defensivă cu Pleaşcă, Viera, Chiricheş şi Cardoso, iar acum doar ivorianul va fi pe teren.
Lipsa de omogenitate poate fi decisivă în faţa unor atacanţi de valoare, chiar dacă Pandurii nu a primit gol în ultimele două jocuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS