10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmericancele de la SCM-U Craiova, la All Star Game

Americancele de la SCM-U Craiova, la All Star Game

Brandie Hoskins, Carla Bartee şi Elsara Greer, cele mai bune baschetbaliste ale echipei SCM-U Craiova, au fost selecţionate în echipa Sudului, care va întâlni selecţionata Nordului în All Star Game-ul autohton, programat mâine la Alba Iulia

Dacă la masculin SCM-U Craiova a avut un singur reprezentant la All Star Game-ul românesc, Donte Gennie, în întrecerea feminină clubul craiovean va fi reprezentat de trei baschetbaliste din formaţia antrenată de Liviu şi Daniela Manea.
Este vorba despre cele trei jucătoare străine din lot, americancele Brandie Hoskins, Carla Bartee şi Elsara Greer. Evenimentul va avea loc mâine, în sala „Universitatea“ din Alba Iulia, de la ora 18.00 (în direct la TVR 3).

Hoskins, MVP-ul sezonului regulat

Cele trei jucătoare din Bănie au dus greul în sezonul regulat şi de aceea ele sunt în top în ceea ce priveşte realizările personale. Brandie Hoskins este considerată de un site de specialitate (dabaschet.net) MVP-ul primei părţi a campionatului, ţinând cont de cifrele statistice excepţionale la primul său sezon în România. Jucătoarea de 27 de ani, care a evoluat în toate cele 30 de meciuri (cu o medie 35 de minute pe joc) este coşghetera Diviziei A, cu o medie de 25,3 puncte marcate. Cele mai multe puncte într-un meci, 38, le-a marcat în partida câştigată de echipa sa împotriva Universităţii Cluj (scor 89-71). Hoskins are o medie de 5,1 recuperări, 4,3 la pase decisive, iar indicele de eficienţă, 22,0, o plasează pe prima poziţie în clasament. Şi Carla Bartee a reuşit performanţe notabile la echipa craioveană. Jucătoarea este pe locul doi în clasament la mingi recuperate (cu o medie de 12,70; cele mai multe recuperări, 26, în meciul cu Olimpia Bucureşti), are o medie de 14,80 puncte marcate, şi un indice de eficienţă de 18,67. În ceea ce o priveşte pe Elsara Greer, aceasta a fost anunţată ieri că este convocată în echipa Sudului deoarece s-a retras o jucătoare, iar ea era următoarea clasată în topul pivoţilor.

Manea: Este important pentru cartea lor de vizită

Liviu Manea, antrenorul SCM-U, este bucuros că cele trei jucătoare au fost selecţionate pentru meciul demonstrativ, dar acest lucru încurcă programul echipei de club care marţi are primul meci în play-off, la Arad. „Bravo lor că au ajuns acolo prin vot! Este important pentru cartea lor de vizită, dar pentru mine nu pică prea bine deoarece această partidă se desfăşoară sâmbătă, iar noi vom juca marţi la Arad. Cele trei jucătoare vor pleca mâine (astăzi – n.r.), vor face un drum lung şi obositor cu microbuzul, apoi în ziua meciului demonstrativ vor participa la diferite manifestări organizate de Federaţie, după care trebuie să le aducem cu o maşină deoarece vreau să participe la antrenamentul de duminică. Avem nevoie de ele, pentru că şi aşa avem alte jucătoare cu probleme în lot, Ştefan şi Gligă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS