10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-au cernut valorile în Liga Campionilor

S-au cernut valorile în Liga Campionilor

Miercuri seară s-au aflat şi numele ultimelor două formaţii calificate în faza sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, în cursa pentru câştigarea trofeului rămânând următoarele echipe: FC Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Bayern München, Chelsea Londra, Benfica Lisabona, Apoel Nicosia şi Olympique Marseille. Tragerea la sorţi pentru sferturile de finală şi semifinalele competiţiilor intercluburi ale UEFA, sezonul 2011/2012, se desfăşoară astăzi, la Casa Fotbalului European de la Nyon (Elveţia).
Ţintarul sferturilor pentru Liga Campionilor va începe la ora 12.45 (Eurosport 1) şi va fi coordonat de secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, şi de ambasadorul finalei de la Munchen, Paul Breitner.
Tragerea la sorţi pentru Liga Europa va avea loc de la ora 14.00 (Eurosport 1) şi va fi condusă de acelaşi Infantino şi de ambasadorul finalei de la Bucureşti, Miodrag Belodedici. De menţionat că numele echipelor calificate în sferturile Ligii Europa nu se cunoşteau în momentul redactării acestei ştiri, întrucât manşa secundă a optimilor urma să se desfăşoare aseară, după închiderea ediţiei.
La Liga Campionilor, în sferturi nu vor mai exista capi de serie, iar echipele din aceeaşi ţară pot fi adversare. Meciurile tur se vor disputa pe 27 şi 28 martie, iar returul – pe 3 şi 4 aprilie.
Tot astăzi se vor decide şi meciurile din semifinale, care urmează să se dispute pe 17 şi 18 aprilie (turul) şi 24-25 aprilie (returul). Ultima etapă a tragerii la sorţi va determina, între învingătoarea semifinalei 1 şi câştigătoarea semifinalei 2, echipa care va fi considerată, din motive administrative, drept „gazda“ finalei. Finala Ligii Campionilor se va juca sâmbătă, 19 mai, pe Fussball Arena din München, de la ora 21.45.
Aceeaşi procedură se va aplica şi în cazul tragerii la sorţi pentru sferturile de finală şi semifinalele Ligii Europa. Sferturile de finală se vor juca la 29 martie şi 5 aprilie, iar semifinalele – pe 19 aprilie şi 26 aprilie. Finala se va disputa pe Arena Naţională din Bucureşti, miercuri, 9 mai, de la ora 21.45.

Liga Campionilor

Rezultatele înregistrate în manşa a doua a optimilor: Arsenal – AC Milan 3-0, în tur 0-4; Benfica – Zenit Sankt Petersburg 2-0, în tur 2-3; Apoel Nicosia – Olympique Lyon 1-0, în tur 0-1 – Apoel Nicosia a câştigat la loviturile de departajare, scor 4-3; FC Barcelona – Bayer Leverkusen 7-1, în tur 3-1; Bayern München – FC Basel 7-0, în tur 0-1; Inter Milano – Olympique Marseille 2-1, în tur 0-1; Chelsea – Napoli 4-1, în tur 1-3; Real Madrid – ŢSKA Moscova 3-1, în tur 1-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS