12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCine se desprinde?

Cine se desprinde?

După 13 întâlniri directe în Liga 1, CFR Cluj şi Pandurii se află la egalitate perfectă. Cele două grupări şi-au împărţit frăţeşte atât punctele, câte 19 fiecare, cât şi golurile, câte 14.

În ciuda obiectivelor total diferite, disputele dintre CFR Cluj şi Pandurii au stat mereu sub semnul echilibrului. Din jocurile directe, gorjenii au realizat tot atâtea victorii ca şi mult mai titrata adversară, şase, iar un joc s-a terminat la egalitate. Nici la goluri echipele nu pot fi departajate. Ambele au marcat câte 14. Statistica nu-l încălzeşte însă pe Petre Grigoraş, care consideră că CFR este mare favorită. „Nu trăim din amintiri. În turul campionatului am bătut 2-0 fără drept de apel. De când sunt eu aici am câştigat 2-1 la Severin şi 2-0 la Târgu Jiu. Ar trebui să spun că am un ascendent moral. CFR mi se pare echipa cea mai completă şi principala candidată la titlu, împreună cu Rapid. Îmi menţin părerea că CFR şi Rapid sunt cele mai bune echipe din ţară la momentul respectiv. E adevărat că în deplasare nu am pierdut decât trei partide, dar nu am câştigat decât una. În rest, am terminat la egalitate. Acum, şi cu lotul incomplet e foarte greu să te impui cu CFR. Să fim realişti. Istoria rămâne scrisă, dar noi vorbim de prezent. Ei au lot complet, un lot foarte valoros, şi se gândesc numai la câştigarea campionatului, iar noi am pierdut mulţi jucători şi avem echipă slăbită faţă de tur“, a declarat Petre Grigoraş.

Voiculeţ stă doar cu CFR

Comisia de Disciplină din cadrul LPF l-a sancţionat cu o etapă de suspendare şi o amendă de 1.200 de lei pe pandurul Claudiu Voiculeţ pentru cartonaşul roşu primit în partida cu Dinamo. Voiculeţ îşi va ispăşi suspendarea cu CFR Cluj, dar va reveni etapa următoare, cu Voinţa Sibiu. Cel mai probabil, locul său în primul „unsprezece“ va fi luat de Cristea. „E bine totuşi că stă doar o etapă. Până la ora jocului mă voi decide cu cine îl voi înlocui. Nu pot să spun că vreunul dintre cei disponibili se ridică la nivelul lui Voiculeţ. Fără să supăr pe nimeni, e greu de înlocuit asemenea jucător, dar sper să găsesc o soluţie apropiată de ceea ce făcea Jean“, a comentat Petre Grigoraş.
Pe lângă Voiculeţ, Pandurii nu poate conta la Cluj nici pe Brata, Alex Grigoraş şi Roberto Dumitru, toţi accidentaţi. „Trebuie să mergem la 244 de mănăstiri să ne rugăm să nu se mai accidenteze. Mă refer aici la Brata, Alex Grigoraş şi Roberto Dumitru. Singurul care ar fi avut şanse să revină este Alex Grigoraş, dar nu riscăm nimic. Brata va trebui să stea cel puţin două săptămâni, Dumitru – la fel, după luxaţia la umăr pe care a suferit-o la Severin. Ne împuţinăm, sita cerne, dar să ştiţi că am 18 jucători pentru jocul cu CFR şi vreau să dăm o replică puternică. Îmi pare rău pentru Dumitru. Era selecţionat şi la lotul naţional, pentru un turneu în Italia. Abia prinsese curaj. Cu Dinamo intrase destul de bine, nu e uşor pentru un jucător de 17 ani“, a mai spus Grig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS