11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLeii din Bănie înfruntă leii din Banat

Leii din Bănie înfruntă leii din Banat

Baschetbaliştii craioveni primesc vizita unei pretendente la titlu, BC Timişoara, formaţie care luni a pierdut surprinzător pe terenul nou-promovatei CSS Giurgiu

Iubitorii baschetului vor putea urmări astăzi, de la ora 19.30, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din Craiova, o partidă interesantă între SCM-U Craiova şi BC Timişoara, una dintre echipele care trag la titlu în acest sezon. Meciul contează pentru etapa a 26-a din Divizia A, iar antrenorul secund al craiovenilor, Marius Toma, a spus că ora de disputare a fost aleasă pentru a permite cât mai multor craioveni să ajungă la meci, ţinând cont că partida se dispută într-o zi lucrătoare.
BC Timişoara, formaţie pregătită de sârbul Predrag Badnjarevic, porneşte favorită în disputa din Bănie. Bănăţenii ocupă locul patru, cu 39 de puncte, iar SCM-U se află pe locul 11, cu 32 de puncte.

Toma: Timişoara are orgoliul rănit

„Leii din Banat“, aşa cum li se spune baschetbaliştilor de la BC Timişoara, vin după un eşec surprinzător suferit luni pe terenul nou-promovatei CSS Giurgiu, scor 83-75. Rezultatul negativ al Timişoarei poate reprezenta un avantaj pentru Branislav Tomic şi colegii săi. „Secundul“ SCM-U, Marius Toma, a spus că, totuşi, este puţin probabil ca adversarii lor să repete jocul slab de la Giurgiu, când au avut mari probleme în apărare. „Meciul este deosebit de greu prin prisma faptului că cei de la Timişoara sunt ca un leu rănit după ce au pierdut luni neaşteptat pe terenul nou-promovatei CSS Giurgiu şi nu au voie să facă paşi greşiţi. Îşi doresc foarte mult victoria. Noi jucăm pentru orgoliul nostru, vrem să-i învingem. Ei joacă pentru a obţine o clasare cât mai bună în play-off. Va fi un meci interesant, fiecare echipă dorindu-şi victoria din motive diferite. Timişorenii pot acuza oboseala, dar şi noi am jucat duminică în deplasare, la Brazi, cu CSU Asesoft Ploieşti“.
Întrebat care este jucătorul de care se teme cel mai mult din formaţia bănăţeană, Toma a spus că nu poate nominaliza un singur jucător: „Toţi sunt valoroşi şi pot face diferenţa. Timişoara este o echipă cu un buget de trei ori mai mare decât al nostru, care va juca finala, cel mai probabil, şi poate câştiga şi titlul, dar în acelaşi timp şi noi avem jucători ambiţioşi, buni, care pot furniza surpriza. Sperăm ca leii din Bănie să muşte din leii din Banat“.

Petrişor şi Dodoc, adversarii fostelor echipe

Duelul de astăzi este special pentru doi dintre jucătorii care vor intra pe parchet, deoarece aceştia au evoluat sezonul trecut la echipa adversă, iar în vară au făcut obiectul unui schimb între cele două cluburi. Este vorba despre Cătălin Petrişor, câştigător al Cupei României cu Timişoara în 2010, care acum evoluează în Bănie, şi Ionel Dodoc, fost component al formaţiei oltene. Partida tur, disputată în luna decembrie a anului trecut, a fost câştigată de BC Timişoara cu scorul de 99-70.

Badnjarevic ar menaja titularii

Antrenorul Timişoarei, Predrag Badnjarevic, a spus că oboseala începe să îşi spună cuvântul asupra echipei şi nu exclude varianta de a menaja câţiva titulari. „Meciul de la Craiova va fi foarte periculos, au o serie de jucători foarte valoroşi din punct de vedere individual şi pot fi chiar mai periculoşi ca Giurgiu. Va fi greu, mai ales că nu ne mai întoarcem acasă, va trebui să menajăm câţiva jucători, dar şi să câştigăm“, a declarat Predrag Badnjarevic. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS