12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportScandalul continuă la AJF Dolj

Scandalul continuă la AJF Dolj

http:http://www.youtube.com/watch?v=Gv0bIQfjVq4

Noul preşedinte al AJF Dolj, Silviu Bogdan, a încercat ieri să ocupe mai repede scaunul de la sediu, însă vechiul şef, Nicu Neagoe, nu a luat în seamă actele acestuia şi l-a trimis la plimbare

Haos la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Dolj, în ciuda faptului că s-au organizat alegeri pe 25 februarie 2012 şi s-a stabilit întreaga organigramă, intrându-se astfel în legalitate. Noul preşedinte ales, Silviu Bogdan, a încercat şi săptămâna trecută să-şi intre în drepturi, dar în zadar, iar ieri-dimineaţă lucrurile s-au repetat. Silviu Bogdan, însoţit de juristul şi totodată noul trezorier al AJF Dolj, Corvin Mihai Cazacu, s-a prezentat în biroul lui Nicu Neagoe şi al fostului „vice“ Sorin Pătraşcu, încercând să le reamintească acestora că trebuie să le cedeze scaunele, iar discuţia a degenerat şi s-a ajuns la urlete.

Neagoe: Nu plecăm!

Juristul Corvin Mihai Cazacu i-a arătat lui Nicu Neagoe un act „trecut“ prin notariat, în care se regăseau cele 75 de semnături ale membrilor afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală din 25 februarie 2012, şedinţă în urma căreia s-a stabilit noua organigramă a AJF Dolj. În acel moment, Nicu Neagoe a izbucnit: „Dacă pe acest tabel făcut de notar, şi notarul scrie orice şi legalizează orice, ar fi puse pe verso numele celor 75 de echipe participante, putem porni discuţia. Să vedem dacă sunt în primul rând membrii afiliaţi. Şi cineva de la Amărăşti poate să vină mâine, prin absurd, aşa cu o hârtie şi să spună că s-a făcut o Adunare Generală. Asta înseamnă că cei prezenţi trebuie să-i dea dreptate? Nu, domn’e, vine şi argumentează cu semnături, cu tabele! Analizăm ce acte s-au depus, luăm şi noi o marjă de 24 de ore, de două săptămâni sau de doi ani, şi după, dăm un răspuns. Dar nu aşa, tam-nesam, vine cineva şi zice «hai plecaţi». Concluzia este clară: cei care zic că sunt în frontul salvării naţionale al fotbalului doljean să vină cu asta de la notar, şi cu numele celor 75 de echipe, apoi eu sau un jurist al meu ori un avocat, le analizează şi spune: «Domnule preşedinte, au dreptate oamenii, ridică-te şi pleacă!» Atunci mă ridic şi plec. Până atunci nu plecăm! Şi atunci ne dau un termen de graţie, apoi ne ridicăm şi plecăm. Până atunci nu putem să încheiem activitatea“.

Cazacu: În ce calitate staţi aici?

Juristul Corvin Mihai Cazacu a încercat din răsputeri să obţină răspunsuri de la Nicu Neagoe şi să-şi prezinte punctul de vedere: „În ce calitate staţi aici? Spun asta, pentru că există o hotărâre judecătorească pe care toată lumea o ştie (hotărârea Judecătoriei Craiova din septembrie 2011, care anulează toate deciziile Adunării Generale din 19 decembrie 2009, în care Neagoe şi Pătraşcu au obţinut actualul mandat – n.r.)“. „Păi veniţi cu altă hotărâre, în care să scrie că nu mai suntem în funcţii şi că sunteţi dumneavoastră“, a răbufnit şi Sorin Pătraşcu.
Silviu Bogdan a reuşit cu greu să se facă auzit: „Uitaţi aici tabelul cu toţi membrii afiliaţi care au fost la Adunarea Generală din 25 februarie“, fiind întrerupt imediat de Nicu Neagoe. „Chiar dacă durează o lună până se dovedeşte că ai dreptate, mandatul matale e integru, de patru ani, nu ţi-l ia nimeni. Nu îi cerem lui (lui Silviu Bogdan – n.r.) decât să se ducă cu aceste acte la judecătorie şi să ia o «viză» din care să reiasă că totul a fost legal. Dacă depuneai ieri la judecătorie, luni luai hotărârea, nu dura decât cinci zile. Altfel spus, noi, care suntem acum în funcţie, avem dreptul să spunem că ceea este aici, în hârtii, este fals“. „Arată-mi articolul din lege care spune să ne ducem la judecătorie“, a intervenit Cazacu. „Vreţi să vă spun eu de ce nu se duc la judecătorie? Pentru că Adunarea Generală a fost neregulamentară, în afara statutului. Dacă dânşii ar fi siguri că toate cele 75 de semnături sunt legale, s-ar duce la judecătorie, dar noi avem înscris la AJF că zece echipe nu au fost la Adunarea Generală“, a replicat Neagoe, cel care a şi pus capăt disputelor verbale: „Gata, ne-aţi adus la cunoştinţă, vă mulţumim pentru participare. Bă fraţilor, vă spun ca Mitică Dragomir! Dacă în aceşti zece ani cineva m-ar avea la mână cu o bere, plecam singur de aici, mă. Nu mi-e frică, pentru că legal am fost ales, legal voi rămâne. Începem campionatele sâmbătă şi duminică“.
La ieşirea din sediul AJF Dolj, Silviu Bogdan s-a arătat dezamăgit de modul în care au decurs lucrurile: „O să ne consultăm şi vedem ce hotărâre vom lua“.
Noul Birou Executiv al AJF Dolj a hotărât ca returul sezonului să nu înceapă sâmbătă, cum era progamat iniţial, de Nicu Neagoe, ci pe 24 martie, dar rămâne de văzut de care programare vor ţine cont echipele din judeţul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS