5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele craiovene nu renunţă la luptă

Handbalistele craiovene nu renunţă la luptă

Deşi au suferit a 15-a înfrângere din acest sezon, pe terenul vicecampioanei „U“ Jolidon Cluj, şi au doar patru puncte în clasament, handbalistele de la SCM Craiova nu vor să audă cuvântul „retrogradare“. Jucătoarele lui Bogdan Burcea mai au nouă meciuri, în care trebuie să strângă cât mai multe puncte pentru a evolua şi în sezonul viitor în Liga Naţională.

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a înregistrat marţi seară un nou eşec în Liga Naţională. Oltencele, aflate pe ultimul loc în campionat, au evoluat pe terenul formaţiei Universitatea Jolidon Cluj, vicecampioana din sezonul trecut impunându-se cu scorul de 35-28, după ce la pauză cele două echipe se aflau la egalitate, scor 15-15.
Jucătoarele de la SCM Craiova au început bine partida, preluând conducerea după primele zece minute (7-4). Clujencele şi-au revenit şi au echilibrat jocul (8-9, minutul 17), iar la pauză echipele erau la egalitate. Elevele lui Bogdan Burcea au ţinut ritmul cu gazdele, iar după primele zece minute din repriza secundă ardelencele aveau un avans minim, scor 21-20. Spre final de joc, experimentatele jucătoare de la „U“ Jolidon s-au distanţat (25-20, 30-23) şi au obţinut cele două puncte puse în joc. Antrenorul Bogdan Burcea a declarat ieri pentru GdS că handbalistele pe care le pregăteşte nu au făcut un meci slab la Cluj, dar cei doi arbitri au ajutat un pic formaţia gazdă: „Am început meciul foarte bine, dar cei doi arbitri din Ploieşti au fost foarte slabi, după părerea mea, şi au fluierat într-o singură direcţie. Au dictat multe eliminări în echipa noastră în momente-cheie. Cu două minute înainte de finalul primei reprize aveam trei goluri avans, dar cu un mic ajutor clujencele ne-au egalat“.
Pentru SCM au evoluat la Cluj următoarele jucătoare: Barbu, Vlăsceanu – portari, Han (8 goluri), Gogoriţă (7), Lazarin (4), C. Ilie (3),  Ianaşi (1), A. Pătuleanu (1), Briscan (1), Crăciun (1), C. Florica (2), Apipie.

Cetate Deva, următorul adversar

Craiova a înregistrat a 15-a înfrângere din acest sezon, din 17 partide disputate, şi rămâne cu 4 puncte. Roxana Han şi colegele sale mai au la dispoziţie 9 meciuri (18 puncte) pentru a părăsi zona retrogradării şi pentru a demonstra, prin rezultate, că au valoare să evolueze şi în sezonul viitor în Liga Naţională. SCM ocupă ultimul loc în clasament, 14, cu 4 puncte. Pe locul 13 se află CSM Bacău (9p), pe 12 – Cetate Deva (10p), pe 11 – CSM Ploieşti (12p), pe 10 – HCM Baia Mare (13p), pe 9 – CSM Bucureşti (13p), pe 8 – Universitatea Neptun (14p) etc.
Luna aceasta sunt programate doar trei partide, apoi campionatul va fi întrerupt din cauza unor acţiuni ale naţionalei de tineret a României, dar şi pentru ca handbalistele din lotul de senioare, antrenate de Radu Voina, să se pregătească pentru meciurile de la turneul preolimpic.
SCM va juca în martie cu Cetate Deva, sâmbătă, la Filiaşi, de la ora 11.00, cu CSM Bucureşti (deplasare) şi CSM Ploieşti (acasă). În luna aprilie, handbalistele craiovene vor întâlni echipele din Braşov (deplasare), Constanţa (acasă), Bacău (deplasare), Galaţi (acasă), Zalău (deplasare) şi Roman (acasă). Antrenorul Burcea îşi pune mari speranţe în meciurile de pe teren propriu, în care SCM întâlneşte echipele contracandidate la evitarea retrogradării: „Partidele de pe teren propriu sunt ca nişte finale pe care trebuie să le câştigăm dacă vrem să rămânem în Liga Naţională. Nu vreau să vorbesc cu fetele de retrogradare pentru că noi credem în evitarea ei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS