6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii, naşii dinamoviştilor

Craiovenii, naşii dinamoviştilor

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au obţinut o victorie de moral pe terenul formaţiei Dinamo Bucureşti, într-o sală din care oltenii au plecat mai mereu învingători

Dacă la fotbal Craiova nu mai are echipă în prima ligă ca să se poate duela cu rivala de o viaţă Dinamo Bucureşti, la baschet această confruntare este posibilă, iar jucătorii de la SCM-U Craiova se pot lăuda că i-au bătut mai mereu în ultima perioadă pe dinamovişti.
Ultima victorie a oltenilor a avut loc duminică seară, în Capitală, la Arena de Baschet, când SCM-U Craiova a învins Dinamo cu scorul de 94-83 (28-19, 20-16, 20-21, 26-27) într-o partidă contând pentru etapa a 23-a din Divizia A. Oltenii şi-au luat revanşa pentru înfrângerea din turul campionatului, când bucureştenii s-au impus cu 106-98, după ce SCM-U a avut chiar şi 20 de puncte avans.

Încurajaţi de galerie

Marius Toma, antrenorul secund al craiovenilor, a spus ieri că jucătorii săi au controlat meciul din primul până în ultimul minut. „Un meci pe care înainte de toate ne-am dorit foarte mult să-l câştigăm pentru a ne lua revanşa faţă de ceea ce s-a întâmplat în tur. Acum a fost un joc pe care l-am controlat de la un cap la celălalt. Am început foarte bine și am continuat să ne menţinem la acelaşi nivel pe tot parcursul partidei. Suntem mulțumiţi că am reuşit un rezultat foarte bun, completat de un joc spectaculos“.
Echipa craioveană a fost susţinută în Capitală de o mică şi zgomotoasă galerie.
Andelko Mandic şi Marius Toma au mizat pe următorii jucători: Aleksandar Belanovic (11 puncte), Iulian Orbeanu (2p), LeVar Seals (22p), Donte Gennie (17p), Steve Ross (34p). Au mai intrat: Horia Codin, Leroy Dawson (8p), Cătălin Petrişor. Căpitanul Branislav Tomic a fost menajat, deoarece a acuzat dureri la mâna la care fusese accidentat.
În urma acestei victorii, SCM-U Craiova a făcut schimb de loc cu Dinamo în clasament. Craiova e pe 11, cu 29 de puncte, iar Dinamo pe 12, cu 28 de puncte. SCM-U va juca în etapa viitoare pe teren propriu, cu CSU Atlassib Sibiu, partida urmând să se dispute vineri, cu începere de la ora 19.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“.

I-au retrogradat pe dinamovişti

Dinamo a revenit anul acesta în Divizia A după un an petrecut în Divizia B. Bucureştenii fuseseră retrogradaţi în eşalonul secund chiar de SCM-U Craiova, în meciul pentru menţinerea în Divizia A. Dinamo este cea mai titrată echipă din baschetul românesc, cu 22 de titluri naţionale în palmares.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS