22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni, în premieră în play-off

Voleibaliştii craioveni, în premieră în play-off

Jucătorii de la SCM-U Craiova au câştigat meciul cu CSM Agronomia Bucureşti, scor 3-1, şi vor evolua în faza a doua a campionatului pentru locurile 1-8.

Așa cum și-au propus, voleibaliştii de la SCM-U Craiova au câştigat, sâmbătă, toate cele trei puncte puse în joc în disputa de pe teren propriu cu CSM Agronomia Bucureşti, din etapa a 22-a din Divizia A1. Oltenii s-au impus cu 3-1 (25-19, 25-17, 23-25, 25-14) în faţa unui adversar cu care se duelau pentru locul opt, iar victoria le-a asigurat accederea în play-off, acolo unde vor lupta să obţină o clasare cât mai bună.
Cu o etapă înainte de finalul returului, jucătorii lui Dan Pascu şi Claudiu Mitru au acumulat 27 de puncte, se menţin pe locul opt, iar CSM Agronomia a rămas pe locul 9, cu 22 de puncte. Bucureştenii mai au de disputat două meciuri, cu primele două clasate, Remat Zalău şi Tomis Constanţa, iar craiovenii se vor deplasa la penultima clasată, CSU Galaţi. Matematic, SCM-U poate pierde locul opt, dar practic este greu de crezut că adversara craiovenilor de sâmbătă poate produce surprize atât de mari.
„După această victorie importantă, pot spune că în proporţie de 75 la sută ne-am asigurat locul opt, care duce în play-off. Trebuie să fim foarte atenţi şi să tratăm cu seriozitate ultimul meci din retur de la Galaţi. Referitor la partida cu CSM Agronomia Bucureşti, consider că am făcut un joc bun, mai puţin spectaculos decât obişnuisem publicul, dar importante au fost cele trei puncte. Felicit jucătorii, dar şi publicul, care ne-a fost alături“, a spus Dan Pascu, antrenorul principal al formaţiei din Bănie. El a trimis în teren doar opt jucători din cei 12 trecuţi pe foaie: Marius Ciortea, Adrian Briscan, Marian Bala, Ionuţ Rus, Ionuţ Ion, Laurenţiu Vânătoru, Milos Gavrilovic – libero. A mai jucat: Nicolae Ghionea.

Victorie rapidă
la feminin

Şi echipa feminină de volei de la SCM-U Craiova a jucat sâmbătă pe teren propriu, cu Penicilina Iaşi, oltencele impunându-se fără probleme, scor 3-0 (25-16, 25-14, 25-14) în etapa a 19-a din prima divizie. Pentru SCM-U au evoluat: Denisa Rogojinaru, Ivana Stojadinovic, Ioana Vasinca, Cristina Zanfir, Tanija Maletic, Raluca Purice – Janie Guimond. Au mai jucat: Ana Maria Hambele, Ramona Postea, Andreea Matei şi Ana Maria Udubaşa. Craiova se află pe locul şapte, cu trei etape înainte de încheierea returului şi nu mai poate rata play-off-ul. Denisa Rogojinaru şi colegele sale vor juca sâmbătă la Piteşti, cu ultima clasată.

În 2011 au luat vacanţă în martie

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova s-au calificat în premieră în play-off-ul campionatului, iar în prima dispută vor întâlni, cel mai probabil, campioana en-titre Remat Zalău, care are şanse mari să încheie returul pe locul 1. În sezonul trecut, craiovenii au luat vacanţă încă din 12 martie, deoarece s-au clasat pe locul 9 şi ar fi trebuit să înfrunte formaţia de pe locul 12, dar după retragerea din campionat a echipei din Târgu Mureş, în competiţie mai erau doar 11 echipe. Un an mai devreme, SCM-U Craiova a încheiat Divizia A1 pe locul 10.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS