11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei puncte cu CSM i-ar duce pe olteni în play-off

Trei puncte cu CSM i-ar duce pe olteni în play-off

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova trebuie să învingă sâmbătă, de la ora 17.00, pe CSM Agronomia Bucureşti cu 3-0 sau 3-1 pentru a se califica în play-off-ul campionatului

Echipa masculină de volei SCM-U Craiova dispută sâmbătă un meci extrem de important. Oltenii primesc vizita formaţiei CSM Agronomia Bucureşti, în cadrul penultimei etape din returul Diviziei A1, partida din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ fiind programată de la ora 17.00. Miza meciului este locul opt, ultimul care duce în play-off. Craiovenii sunt acum pe această poziţie, iar bucureştenii ocupă locul nouă, cele două formaţii fiind despărţite de două puncte în clasament. Dacă în urma acestei partide se aleg cu trei puncte, adică victorie cu 3-0 sau 3-1, jucătorii olteni îşi vor consolida poziţia în clasament. „Este un meci greu, important, cu un adversar incomod, dar ne-am luat măsuri. Avem nevoie de o victorie de trei puncte, adică să ne impunem cu 3-0 sau 3-1 ca să fim siguri că ne menţinem pe locul opt. Dacă am bate cu 3-2 am depinde şi de alte rezultate“, a spus Dan Pascu, antrenorul SCM-U Craiova. Formaţia bucureşteană mai are de disputat două partide extrem de grele din retur în afară de cea din Bănie, pe terenul campioanei Remat Zalău şi o restanţă cu Tomis Constanţa. În schimb, Laurenţiu Vântoru şi colegii săi vor juca în etapa viitoare la Galaţi, cu penultima clasată.
Referitor la meciul de astăzi, libero-ul echipei craiovene, sârbul Milos Gavrilovic, are uşoare probleme de sănătate. Sârbul are o contractură în zona lombară şi nu va fi apt sută la sută din punct de vedere fizic. La mijlocul acestei săptămâni, craiovenii au jucat la Dej şi au fost învinşi cu 3-0. Primul set a durat 40 de minute şi a fost câştigat de gazde cu 38-36. „Sper că băieţii şi-au revenit după şocul de la Dej şi vor face o partidă frumoasă, care să le aducă bucurie fanilor noştri“, a adăugat Pascu.

Fetele primesc Penicilina

Şi echipa feminină de volei a clubului SCM-U joacă sâmbătă acasă, de la ora 12.00, cu Penicilina Iaşi. Se aşteaptă o victorie concludentă a craiovencelor în faţa unui adversar care a acumulat în acest sezon mai puţin din jumătate din punctele câştigate de oltence. SCM-U se află pe locul 7 în Divizia A1, cu 27 de puncte, iar moldovencele se află pe locul 9, cu 12 puncte. În afară de partida cu Penicilina Iaşi, voleibalistele craiovene mai au de disputat încă trei partide până la debutul în play-off: cu Argeş Volei Piteşti (deplasare, 3 martie), CSM Lugoj (acasă, 7 martie) şi Unic LPS Piatra Neamţ (deplasare, 10 martie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS