5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVârf din Mali pentru Grig

Vârf din Mali pentru Grig

Pandurii Târgu Jiu negociază transferul atacantului Mahambe Tamboura, de la campioana Macedoniei, FK Shkendija

Oficialii gorjeni l-au remarcat pe Mahambe Tamboura (20 de ani) în meciul direct pe care Pandurii Târgu Jiu l-a disputat în Antalya cu campioana Macedoniei, FK Shkendija, scor 0-3. Atacantul originar din Mali, Tamboura, a reuşit atunci două goluri în poarta gorjenilor. Cum transferul lui Matulevicius a picat, lituanianul semnând cu o echipă din Polonia, Pandurii s-a orientat către vârful african al macedonenilor, demarând deja negocierile. Gorjenii mai au în teste în Antalya doi jucători francezi de origine senegaleză, Bruno Gomis, 22 de ani, şi Emmanuel Mbella, 20 de ani, care s-au pregătit cu preparatorul fizic, Gheorghe Avram, pe perioada cât echipa s-a aflat în România. Ambii au evoluat la echipe obscure şi au dat probe la CSM Râmnicu Vâlcea, dar nu au fost opriţi chiar dacă au marcat şi câte un gol. De altfel, nici Petre Grigoraş nu-şi punea mari speranţe în cei doi. „Pentru al treilea stagiu din Antalya, am înţeles că ar mai fi doi jucători propuşi să vină la noi în probe, era vorba despre doi tineri de 20-21 de ani. Sincer, nu cred că i-ar putea înlocui pe Stromajer, Chiricheş, Rusu sau altcineva“, a spus Grigoraş.

Unguruşan: Nu am ezitat să vin

Fundaşul dreapta, Bogdan Unguruşan, nu a stat prea mult pe gânduri când a fost solicitat de Pandurii. În dizgraţie la „U“ Cluj, Unguruşan a profitat de accidentările lui Rusu şi Pleaşcă şi va începe returul ca titular în echipa lui Petre Grigoraş. Fotbalistul format de „şepcile roşii“, unde a fost coleg cu Cociş, Florescu sau Abrudan, a semnat cu Pandurii un contract pe un an şi jumătate. „Încă sunt în perioada de acomodare. Toată lumea m-a primit foarte bine, le mulţumesc. Oraşul nu am apucat încă să-l văd, am stat o zi la Târgu Jiu. Pandurii e o echipă bună, cu joc plăcut, care pune presiune. Era bine oriunde să plec, pentru că nu mai eram dorit la «U» Cluj. Când a venit oferta pandurilor, nu am ezitat, o echipă cu o clasare mai bună în clasament decât «U» Cluj“, a declarat pentru site-ul oficial al clubului, Bogdan Unguruşan. Trecut printr-o accidentare urâtă în tinereţe, Unguruşan le urează colegilor accidentaţi, Băcilă, Pleaşcă şi Rusu, să revină cât mai repede. „Ştiu cum sunt accidentările, le doresc colegilor să revină cât mai repede. E foarte greu să stai departe de teren“, a mai spus fotbalistul. Unguruşan crede că Pandurii poate fi şi în retur o revelaţie. „Jocul colectiv al echipei a adus-o pe locul şase, nu un jucător sau altul şi eu sper că putem avea o prestaţie bună şi în retur“, a mai afirmat Unguruşan.

Din Antalya la Braşov

LPF a anunţat programul etapelor 19 şi 20 din Liga 1. Jocul FC Braşov – Pandurii deschide sezonul oficial al primei ligi în 2012, vineri, 2 martie, ora 18.00. După revenirea din cel de-al treilea stagiu din Antalya, Pandurii va rămâne la Mogoşoaia pentru a se acomoda cu vremea din România după care va pleca direct la Braşov pentru jocul din etapa a 19-a. Partida Pandurii – Dinamo, din etapa a 20-a, a fost programată sâmbătă, 10 martie, ora 20.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS