16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanca Ancuţa Vlad, vicecampioană la box

Craioveanca Ancuţa Vlad, vicecampioană la box

Puţin peste 100 de pugiliste din ţară s-au adunat, săptămâna trecută, la Buzău, pentru a-şi disputa supremaţia în cadrul Campionatului Naţional de box (junioare, tineret, senioare). Ancuţa Vlad, sportivă legitimată la CSM Craiova, a revenit acasă cu medalia de argint, la senioare. Eleva antrenorului emerit Vasile Fîntînă a concurat la categoria 64 de kilograme, a câştigat primul meci în faţa unei sportive din Slatina, Nicoleta Florescu, iar în finală a fost învinsă la puncte de o sportivă de la Steaua Bucureşti, Gabriela Bold. „După ce trei ani la rând a ieşit campioană naţională, normal că mi-aş fi dorit ca şi acum să se întâmple la fel, dar sistemul actual nu mai încurajează sportivii. Nu se poate să ne anunţe de la club că trebuie să mergem doar la competiţiile care punctează, adică două pe an, Campionatul şi Cupa României. În restul anului, sportivii ce fac dacă nu pot participa la turnee amicale, cupe?“, a spus ieri Vasile Fîntînă.
Ancuţa, care nu este prea obişnuită cu înfrângerile, şi-a arătat dezamăgirea față de arbitraj. Ea nu poate uita foarte uşor că anul trecut, la Mangalia, a pierdut pe nedrept finala Cupei României, în favoarea unei sportive de la Steaua Bucureşti, club la care antrenor este selecţionerul lotului feminin, Adrian Lăcătuşu. „Anul trecut, după ce s-a întâmplat la Mangalia am vrut să mă las de box. Acum, la Buzău, adversara nu m-a bătut prea rău, dar cred că de când a intrat în ring avea avantaj de un punct, că e de la Steaua. Din cauza problemelor cu arbitrajul am refuzat să mai merg la lotul naţional, deoarece nu mi se pare corect ce se întâmplă“, a spus sportiva.
Clubul CFR Marfă IRLU Craiova a obţinut o medalie de bronz, prin Valentina Curcă, la tineret, categoria 60 kilograme, în timp ce Dora Mustăţea (senioare, 54 kg) a fost nedreptăţită la tragerea la sorţi, căzând în primul meci cu Mihaela Lăcătuşu (Steaua), soţia antrenorului Lăcătuşu. Sportiva din Craiova ar fi trebuit să fie cap se serie, conform rezultatelor anterioare.  

„Fete transportate
cu targa prin mall“

Campionatul Naţional s-a desfăşurat într-un mall din Buzău, un loc neinspirat, după cum spun antrenorul Vasile Fîntînă şi pugilista Anca Vlad. „Ce propagandă facem noi boxului feminin când cei de la SMURD transportau pe scările rulante ale respectivului magazin fete pline de sânge, care fuseseră făcute knock-out în ring. În plus, sportivele nu au avut unde să se spele după meciuri“, povesteşte Fîntînă. Eleva sa îl completează: „După ce că ne-au dus acolo în judeţul Buzău, unde erau nămeţii cât casa, au pus concursul la mall şi nici nu a venit multă lume, în jur de 30 de persoane, restul erau în trecere“.

Gorjeanca Roxana Pătraşcu a luat aurul

Roxana Pătraşcu, elevă la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu“ din Târgu Jiu, a câştigat titlul de campioană naţională de tineret, categoria 64 de kilograme, la Buzău. Sportiva legitimată la CS Pandurii este pregătită de Leontina şi Ninel Geică. Alte două sportive de la CS Pandurii antrenate de aceiaşi tehnicieni s-au întors cu medalii de bronz de la Buzău. Alexandra Cârstea, elevă la Colegiul „Mihai Viteazul“ Bumbeştiu Jiu, s-a clasat pe locul trei la categoria 64 de kilograme la tineret, iar Bianca Apostol a luat bronzul la categoria 57 de kilograme în competiţia senioarelor. „Rezultate foarte bune pe criza asta. Mulţumim conducerii clubului CS Pandurii pentru cantonament şi condiţiile de participare oferite“, a spus Ninel Geică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS