10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCardoso nu vrea pe dreapta

Cardoso nu vrea pe dreapta

Polivalentul Alexandre Cardoso are, totuşi, o limită. Brazilianul refuză să joace fundaş dreapta de frica unei accidentări.

Seria teribilă de accidentări din banda dreaptă i-a băgat în sperieţi pe panduri. Până şi Cardoso, fotbalistul plimbat pe patru posturi de Petre Grigoraş, ar refuza postul de fundaş dreapta. „Peste tot vreau să joc, mai puţin ca fundaş dreapta, că acolo cine joacă se accidentează. Vreau să ajut echipa cât mai mult, însă e foarte greu când schimbi des locul. Dar eu vreau să ajut şi să fiu o piesă importantă la echipă. Muncesc în fiecare zi şi, dacă are nevoie antrenorul de mine, intru şi în poartă, doar mănuşi vreau, şi acolo încerc să fac totul cât mai bine. Îmi e frică doar de postul de fundaş dreapta“, a declarat brazilianul pentru site-ul oficial al clubului.
Pandurii a pierdut trei oameni importanţi în partea dreaptă în ultimele luni – Cosmin Băcilă, Marian Pleaşcă, Adrian Rusu – şi doar ultimul dintre ei are şanse să mai evolueze în finalul acestui sezon. „Rusu abia peste o lună şi jumătate va reveni la efort, am înţeles că i se va prelungi perioada de refacere, deci este exclus să mă bazez pe el în următoarele cinci-șase etape. În rest, cu tot respectul pentru jucătorii accidentaţi mai demult, le va fi foarte greu să revină până la sfârşitul campionatului. Îmi pare rău, dar cred că şi ei realizează că revenirea pe terenul de joc va mai dura mult. Mă doare rău de tot că i-am pierdut, dar în acelaşi timp sunt conştient că anul acesta nu ne vor putea ajuta în retur“, a declarat Petre Grigoraş.

„Am muncit bine
la Târgu Jiu“

Aflat de patru ani în România, Alexandre Cardoso este unul dintre jucătorii îndrăgiţi la Târgu Jiu. Cardoso şi Mingote sunt singurii supravieţuitori din lotul de 11 portughezi şi brazilieni importat de Pandurii în 2008. „Pandurii a fost o echipă care m-a primit cu braţele deschise, asta a contat mult pentru mine şi acesta este un motiv pentru care sunt de atâta timp în România. În 2008, nu mă gândeam că voi rămâne timp de patru ani aici. Cred că şi clubul este mulţumit, pentru că eu şi Mingote am muncit bine“, a mai declarat Cardoso. Brazilianul este golgheterul echipei în acest sezon, cu cinci goluri, însă recunoaşte că postul de atacant nu i se potriveşte. „Da, e mai bine atacant, e mai frumos, dar e mai greu, trebuie mai multă tehnică. Pentru un meci-două mi-a plăcut să joc acolo, eşti aproape de poartă şi poţi să reuşeşti cel mai aşteptat lucru dintr-un meci, golul. Las jucătorii care ştiu să dribleze şi au tehnică bună, pentru mine e mai bine în apărare“, a spus Cardoso.
După stagiul doi, brazilianul a preferat să rămână în Antalya, unde vremea e mai prietenoasă, având ocazia să-şi continue antrenamentele alături de Brata şi Băcilă. „Aici e mai cald, e o atmosferă mai apropiată de cea de acasă. Eu nu am familia în România, am doar prieteni şi colegi acolo şi nu aveam de ce să merg, mai ales că am văzut la televizor că e frig. În Antalya e cald şi mă pot antrena normal“, a explicat Cardoso.

Nistor, prins
fără permis

Mijlocaşul echipei Pandurii, Dan Nistor, a fost surprins, duminică, de poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung conducând fără permis un Audi A5, în comuna natală Rucăr, din judeţul Argeş, şi i s-a întocmit dosar penal. Fotbalistul riscă închisoare de la unu la cinci ani. Nistor a fost acasă între cele două stagii ale pandurilor, iar ieri-dimineaţă a plecat din nou în Antalya, în cantonament, împreună cu gruparea gorjeană. Dan Nistor este de anul trecut Cetăţean de Onoare al comunei Rucăr, fiind primul fotbalist din această localitate care a ajuns în Liga 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS