10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim şi Buducnost luptă pentru şefia grupei

Oltchim şi Buducnost luptă pentru şefia grupei

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea dispută duminică, de la ora 18.00, pe teren propriu, cel mai important meci din grupa principală a Ligii Campionilor, cu Buducnost

Calificate în proporţie de 80 la sută în semifinalele Ligii Campionilor, după victoriile din primele două etape, cu Krim Ljubljana (31-25, deplasare) şi Metz (30-21, acasă), handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea primesc duminică, de la ora 18.00 (în direct la DigiSport), vizita formaţiei Buducnost Podgorica (Muntenegru), în derbiul grupei 2, miza fiind primul loc. Şi echipa muntenegreană, semifinalistă anul trecut, are tot două victorii, iar câştigătoarea disputei din Sala „Traian“ îşi va asigura matematic accederea în „careul de aşi“ al Ligii. Ambele formaţii ţintesc primul loc în grupă deoarece doresc să evite puternica echipă maghiară Gyor, care are şanse foarte mari să câştige grupa cealaltă.
În plus, primul loc conferă învingătoarei şi şansa de a juca returul din semifinale pe teren propriu. Oltchim şi Buducnost s-au întâlnit şi în ediţia de anul trecut a competiţiei, atunci când oltencele au obţinut un succes pe teren propriu (21-20) şi au pierdut în deplasare (32-21).

Jovanovic şi Ţăcălie, adversarele fostei echipe

Întâlnirea de la Vâlcea va fi specială pentru două dintre componentele celor două formaţii, care îşi vor înfrunta echipele de la care au provenit. Jucătoarea Oltchimului, muntenegreanca Maria Jovanovic, a evoluat şase sezoane pentru Buducnost.
„Am emoţii, dar sper ca până duminică să scap de ele. Buducnost este o echipă foarte bună, cu o apărare dură. Sunt într-o formă excelentă, au câştigat şi ele primele două meciuri din Ligă. Probabil va fi cel mai greu meci de până acum“, a declarat Jovanovic, fostul căpitan al formaţiei muntenegrene, conform Prosport. De partea cealaltă, la Buducnost evoluează olteanca Adriana Ţăcălie, care s-a transferat la Podgorica de la Oltchim.
Deşi au arătat o formă foarte bună în primele două partide, pe care le-au câştigat la scor, elevele lui Radu Voina sunt conştiente că meciul cu Buducnost va fi mult mai greu. „Meciul cu Buducnost va fi, cu siguranţă, cel mai tare, mai ales dacă ne aducem aminte şi de anul trecut…“, a declarat Iulia Curea pentru DigiSport.

Clasament

1. Oltchim Rm. Vâlcea    2    2    0    0    61-46    4p
2. Buducnost Podgorica    2    2    0    0    58-48    4p
3. Metz Handball    2    0    0    2    48-59    0p
4. Krim Ljubljana    2    0    0    2    46-60    0p

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS