21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBondrea, mulţumit după cantonamentul din Antalya

Bondrea, mulţumit după cantonamentul din Antalya

Antrenorul echipei Gaz Metan Severin consideră că elevii săi au multe plusuri după stagiul efectuat pe pământ turcesc

Gaz Metan Severin a revenit joi seară în ţară după un cantonament de 12 zile în Antalya, destinat elementelor tehnico-tactice. Oltenii au susţinut pe teren turcesc şi cinci partide amicale, înregistrând o înfrângere, 0-1 cu Koge (liga 1 din Danemarca), două victorii, 3-1 cu FC Aarau (liga a II-a din Elveţia) şi 2-1 cu FC Kaisar Kyzylorda (liga 1 din Kazahstan), şi două remize, 0-0 cu Vardar Skopie (liga 1 din Macedonia) şi 0-0 cu FK Teleoptic Zemun (liga a 2-a din Serbia).
Concluzia trasă de antrenorul Marian Bondrea după acest stagiu de pregătire a fost bună, tehnicianul apreciind efortul şi dăruirea multora dintre elevii săi. „A fost un turneu bun, o experienţă nouă pentru jucători. Au întâlnit adversari străini, cu alte stiluri de joc, şi asta va conta pe viitor. Am pierdut o singură dată, cu danezii de la Koge, dar ăla a fost primul nostru contact cu iarba. Practic, ne-am antrenat jucând. Am luat gol pe final de meci, în condiţiile în care rulasem aproape tot lotul. Evoluţiile noastre au fost din ce în ce mai bune după, şi asta s-a văzut şi în rezultate. Una peste alta, a fost un stagiu reuşit“, a concluzionat tehnicianul oltean. „A fost o atitudine bună a lor, toţi au vrut să mă convingă de faptul că merită să joace, să fie titulari, şi pot spune că m-am edificat asupra grupului. Am stat mai mult cu ei şi am început să-i cunosc bine, ştiu cum să-i motivez şi la ce să mă aştept de la ei. Mai sunt şi jucători care m-au dezamăgit puţin, în sensul că pot mai mult, dar asta o s-o rezolvăm pe parcurs“, a completat Marian Bondrea.

Rădulescu şi Şaim, sub semnul întrebării

Venit în probe de la Rapid II, juniorul Alex Rădulescu a fost folosit foarte puţin în partidele de pregătire din Antalya, bifând doar câteva minute cu FK Teleoptic Zemun, iar rămânerea sa la Gaz Metan Severin este puţin probabilă. Un alt jucător cu probleme este juniorul Viorel Şaim. Acesta nu a jucat nici măcar un minut în Turcia, iar viitorul său la gruparea de la Dunăre este destul de incert în momentul de faţă. „În privinţa lui Rădulescu nu pot spune prea multe acum, ci după ce voi ajunge la Severin şi voi discuta cu conducerea. Este un jucător tânăr şi e greu să-şi facă loc în echipă în momentul de faţă, pentru că avem destui jucători sub 21 de ani. În plus, pe postul lui joacă Mirescu, care a avut un randament bun, l-am reprofilat şi pe Trifu, deci sunt destule variante…“, a spus Bondrea. „Şaim e la concurenţă cu Bălace, Zaharia, Neacşa, jucători buni, ultimii doi fiind sub 21 de ani, ca şi el. În plus, se află în ultimele şase luni de contract şi, din câte am înţeles, nu prea vrea să-şi prelungească înţelegerea. Eu trebuie să ţin cont şi de asta, pentru că proiectul nostru este pe termen lung şi trebuie să ştiu bine pe cine mă bazez“, a punctat tehnicianul găzarilor.

Ar mai vrea jucători

Marian Bondrea nu exclude posibilitatea ca în lotul său să mai apară noutăţi, dar punctează faptul că dacă mai vine cineva va fi vorba doar despre jucători cu experienţă, valoroşi. „Tot timpul mai e nevoie de cineva! Aţi văzut că şi Manchester United, şi Real Madrid caută tot timpul să-şi îmbunătăţească lotul, dar să vedem cum stăm şi cu bugetul. Nu aş vrea să spun pe ce post, pentru că după, dacă nu vine nimeni, jucătorii de pe postul respectiv pot fi afectaţi. Dacă ar fi să mai luăm pe cineva, vom aduce doar fotbalişti cu o valoare peste ce avem în momentul de faţă. Altfel nu, pentru că m-am săturat de jucătorii veniţi cu recomandări, iar când îi pui la joc te dezamăgesc. Nu are rost să pierdem timpul“, a afirmat Marian Bondrea.
Găzarii au primit liber până duminică seară, luni dimineaţă fiind programat primul antrenament. „Era bine în Antalya, dar acum trebuie să ne adaptăm la condiţiile din România, pentru că acestea vor fi când va începe campionatul. Ne vom pregăti pe plan local şi intenţionăm să luăm două jocuri amicale, dar asta voi discuta cu conducerea săptămâna viitoare, când ne vedem la Severin şi vom relua pregătirile“, a încheiat Marian Bondrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS