5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMingote, de neînlocuit

Mingote, de neînlocuit

Pedro Mingote continuă să fie numărul unu în poarta pandurilor. Tinerii David Lazar şi Adrian Horvat nu-i pun, încă, lusitanului în pericol postul de titular.

Petre Grigoraş va începe echipa tot cu Pedro Mingote şi în 2012. Lusitanul de 31 de ani nu are parte de concurenţă adevărată între buturile gorjenilor, tinerii David Lazar şi Adrian Horvat fiind „necopţi“ pentru prima ligă. Lazar a început sezonul titular, dar nu a rezistat decât trei etape în poartă, în timp ce Horvat nu a debutat încă în Liga 1. Mingote afirmă că şi colegii săi pot evolua oricând. „Concurenţa e bună tot timpul. Să te ţină tot timpul în priză şi dacă se întâmplă ceva şi ei trebuie să fie pregătiţi să joace. Au arătat că au bune calităţi şi sunt pregătiţi să apere“, a replicat Mingote. Lusitanul, unul dintre cei mai vechi panduri, acuză mereu duritatea pregătirii de iarnă, având nevoie de repaus pentru a-şi proteja tendoanele. În primul stagiu a apărat foarte puţin, fiind menajat, dar în cel de-al doilea şi-a revenit. „Pregătirea de iarnă e grea tot timpul, pentru că este bazată pe pregătirea fizică, este foarte lungă şi foarte grea şi din punct de vedere psihic. Va fi şi mai greu acum că se amână campionatul pentru că mai venim zece zile în Antalya. Ne place să stăm împreună, dar după un timp toţi sunt nervoşi, se supără din orice. E bine să mergem şi acasă, să ne mai relaxăm“, a spus Mingote.
Portarul pandurilor nu-şi face probleme în privinţa rezultatelor slabe din amicale şi nici a plecărilor de jucători din această iarnă, având încredere în lotul existent. „Începem să intrăm în ritmul de competiţie. S-a văzut în ultimul meci. Am încredere că o să intrăm bine în campionat şi o să câştigăm multe puncte. Nu consider o pierdere că au plecat cei trei, Chiricheş, Vranjes şi Stromajer. Să ne gândim la ce avem, la ce jucători sunt în lot. Tineri sau mai în vârstă toţi au dreptul la o şansă de care trebuie să profite. Cine ştie dacă nu apar mai multe revelaţii?“, a spus, optimist, Pedro Mingote.
Acesta s-a apropiat foarte mult, în Antalya, de tinerii Roberto Dumitru şi Daniel Unguru ajutându-i să se integreze în lotul echipei mari. „Poate nici nu credeau că ajung aici aşa de repede. Poate înţeleg mai mult tranziţia asta de la copii la echipa mare şi încerc să-i ajut să treacă peste asta“, explică Mingote apropierea de cei mici.

Grigoraş: Nu-i problemă dacă mai plecăm de acasă

Liga şi Federaţia vor decide astăzi amânarea cu o săptămână a reluării campionatului, astfel că majoritatea echipelor de Liga 1 şi-au prelungit şederile în Antalya sau au programat alte stagii. Pandurii Târgu Jiu a revenit în ţară pentru câteva zile, iar luni va pleca din nou în Turcia pentru stagiul trei. Din cauza terenurilor impracticabile, gorjenii nu vor face nici un antrenament în România. „Cred că am făcut un program destul de bun, în sensul că nu am stat mai mult de 12 zile departe de casă. Am făcut o pauză de cinci zile şi iar i-am adus. Din păcate, terenurile şi vremea din ţară nu ne ajută să rămânem la doar două cantonamente, aşa cum ne-am propus. Se amână campionatul şi vom mai veni pentru o săptămână. Nu o să fie acum nici un fel de problemă dacă mai plecăm câteva zile de acasă, sunt convins că nu se va da peste cap programul nostru şi al nici unei echipe. Nu la asta trebuie să ne gândim, ci la alte aspecte“, a declarat Petre Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS