17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDebut în forţă pentru olteni

Debut în forţă pentru olteni

În lipsa unor achiziţii de marcă, Pandurii se bazează tot pe vechii jucători. Gorjenii debutează în 2012 acasă, cu liderul Dinamo.

Petre Grigoraş luptă în retur cu jucătorii care i-au rămas după plecările din iarnă. Clubul Pandurii nu a făcut mari investiţii în achiziții, astfel că nu vor fi nici surprize în alcătuirea primului „unsprezece“. Bogdan Unguruşan, sosit de la „U“ Cluj pentru 20.000 de euro, va începe titular, în lipsa favoriţilor pe postul de fundaş dreapta, Adi Rusu şi Marian Pleaşcă, ambii accidentaţi. Polivalentul Alexandre Cardoso şi-a găsit, se pare, locul, încredinţându-i-se postul de fundaş central stânga. Ionuţ Rada, favoritul lui Marin Condescu, mai are de aşteptat până să devină titular la Pandurii. „Cardoso, prin experienţa pe care o are, calitatea fizică şi tehnică se va integra şi va juca. Rada mai are de învăţat“, şi-a motivat Grigoraş alegerea. În atac ar putea apărea o noutate, lituanianul Deivydas Matulevicius, asta dacă gorjenii reuşesc să-l transfere. „Exceptând incertitudinea din atac, dacă rezolvăm cu Matulevicius, apărarea şi mijlocul îl ştiţi şi voi. Sunt mulţumit de Maxim, a jucat bine în stânga şi în dreapta. E în formă bună. O să vedem pe cine voi mai alege. Dacă va fi Matulevicius, o să apară mici modificări în aşezare“, a declarat Petre Grigoraş.
Primul „unsprezece“ al pandurilor în 2012 ar putea arăta astfel: Mingote – Unguruşan, Viera, Cardoso, Al. Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Maxim, Matulevicius, Batin.

Vin „câinii“!

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cel mai probabil, returul Ligii I va începe pe 3 martie, cu etapa a 20-a, în timp ce etapa a 19-a, programată pe 25 februarie, se va juca în perioada 1-3 mai. Pandurii nu mai debutează în 2012 la Braşov, ci acasă, cu liderul Dinamo Bucureşti. Runda a 20-a programează jocurile: Gaz Metan – CFR, Tg. Mureş – Voinţa, Astra – CS Mioveni, FC Vaslui – Chiajna, Rapid – Petrolul, Oţelul – Ceahlăul, Sportul – FC Braşov, Pandurii – Dinamo şi „U“ Cluj – Steaua. O decizie definitivă va fi luată vineri de Comitetul Executiv al FRF.
Până începe campionatul, Pandurii Târgu Jiu vrea să mai dispute un ultim amical în cel de-al treilea stagiu din Antalya, în compania unei echipe româneşti. „Dacă nu se va relua campionatul, intenţionăm să jucăm în Antalya o ultimă partidă de verificare. Adversarul nu-l ştim, dar noi ne-am dori să evoluăm cu o echipă din România, una dintre cele pe care le vom întâlni pe final de campionat“, a spus preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

Pleaşcă: În vară încep pregătirea cu echipa

Fundaşul pandurilor, Marian Pleaşcă, va reveni pe gazon abia din sezonul viitor. Accidentat pe 11 noiembrie 2011, la debutul în naţionala României într-un joc amical cu Belgia, Pleaşcă se recuperează la Clinica Atlantis din Bucureşti. Operaţia de ruptură de ligamente se dovedeşte un succes, iar fotbalistul munceşte din greu să-şi revină. În două săptămâni, fundaşul pandurilor va începe alergările, iar revenirea pe gazon este preconizată la reluarea pregătirilor pentru campionatul următor. „Am scăpat de cârje. Acum merg normal. Aştept să încep să alerg. Nu vreau să forţez, nu mă grăbesc. Medicii spun că depinde de mine când voi începe să alerg pe bandă, cel mai probabil în două săptămâni. Mi-am revenit şi psihic. Nu mai stau să-mi plâng de milă. Lupt să mă întorc cât mai repede pe gazon. Mai am de stat circa o lună la Bucureşti. Recent am făcut un RMN la genunchi şi nici medicul nu se aştepta să fie atât de bine. În vară încep pregătirea cu echipa“, a spus Pleaşcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS