13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul cu Oltchim, antrenament pentru SCM

Meciul cu Oltchim, antrenament pentru SCM

Între două partide din Liga Campionilor, campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, evoluează şi în competiţia internă. Astăzi, elevele lui Voina vor primi vizita formaţiei SCM Craiova, de la ora 18.00.

Handbalistele de la SCM Craiova joacă astăzi, de la ora 18.00, pe terenul campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea, într-o partidă contând pentru etapa a doua din returul Ligii Naţionale. Este o confruntare între două echipe de valori şi cu obiective diferite.
Oltchim nu are adversar pe măsură în competiţia internă, înregistrând numai victorii în cele 13 partide disputate, iar tot staff-ul şi fanii visează la finala Ligii Campionilor şi apoi câştigarea trofeului. Este un obiectiv de care depinde finanţarea în viitor a formaţiei vâlcene. În schimb, SCM Craiova, cu un lot schimbat aproape în totalitate înainte de debutul sezonului, se chinuie să scape de retrogradare. Elevele lui Bogdan Burcea se află pe ultimul loc, cu doar patru puncte în clasament, dar speră că în retur vor aduna suficiente puncte pentru a se menţine în Ligă.
„Galacticele“ de la Oltchim vin după o victorie clară obţinută duminică seară, pe teren propriu, cu Metz, scor 30-21, în etapa a doua din grupa principală a Ligii Campionilor şi au un moral bun. Pentru că vâlcencele au parte de un program infernal, cu meciuri multe în campionatul intern şi Liga Campionilor, antrenorul Radu Voina ar putea menaja jucătoarele importante. Craiovencele vor pleca în această dimineaţă spre Vâlcea. Îşi doresc să aibă o prestaţie cât mai bună în faţa campioanei, pentru că este greu că pot produce surpriza. Antrenorul Bogdan Burcea a declarat că partida va fi un antrenament bun în perspectiva jocurilor următoare: „Nu putem să luăm meciul cu Oltchim decât ca un foarte bun antrenament. Nu prea putem să emitem noi pretenţii la victorie, pentru că după cum aţi văzut nu emit nici echipele de Liga Campionilor, dar noi? Ne aşteaptă în weekend un meci dificil, cu Baia Mare, şi avem şanse mai mari să ne impunem“.
Acesta a adăugat că nu are probleme de lot, iar Roxana Gatzel Han îşi va înfrunta fosta echipă. Partida tur, disputată la Filiaşi, a fost câştigată de Oltchim, scor 33-23, dar antrenorul Radu Voina nu a fost mulţumit de jocul practicat de elevele sale.

Nu au putut ajunge
la „Hamlet“

Oficialii clubului SCM Craiova au vrut să meargă ieri la mormântul lui Ion Constantinescu din cimitrul Ungureni pentru a depune o coroană de flori, la împlinirea a trei ani de la dispariţia celui care a fost părintele sporturilor de echipă din Bănie. Numai că planurile le-au fost date peste cap de zăpada abundentă, care nu le-a permis accesul la mormânt, iar acţiunea a fost amânată. „Accesul pe aleile laterale din cimitirul Ungureni a fost imposibil şi de aceea am decis să amânăm depunerea coroanei pentru zilele următoare“, au spus reprezentanţii SCM, printr-un comunicat. Poreclit „Hamlet“, Ion Constantinescu a ocupat înainte să se stingă din viaţă funcţia de secretar al clubului SCM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS