10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPălărie prea mare pentru gorjeni

Pălărie prea mare pentru gorjeni

Energia Pandurii
Benfica Lisabona

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 850
Energia: Dragomir, Rădulescu, Motoi – Păiuş (3 goluri), V. Popescu, Mocanu (2), Apolzan (6), Asoltanei (2), Ilieş (3), Geică, Mledenciu (2), Enache, Șandru (4), A. Popescu (2), Mazilu (3). Antrenor: Liviu Andrieş.
Benfica: Ferreirinho, Candeias – Tavares (9 goluri), Lopes, Pais (1), Zaikin, Pedroso (5), Roque (4), Graca (4), Carneiro (3), Silva, Perreira (3), Areia, Costa (3), Carmo (1).
Antrenor: Jorge Rito.
Arbitri: Sasa Pandzic și Boris Satordzija (Bosnia).

Învinsă de Benfica Lisabona la Târgu Jiu, Energia şi-a luat adio, chiar după manşa tur, de la calificarea în sferturile de finală ale Cupei Cupelor la handbal masculin

Cât au avut energie, băieţii lui Liviu Andrieş s-au ţinut scai de mult mai titraţii adversari. Chiar au condus în câteva rânduri, dar nu la mai mult de un gol (5-4, min. 10, 7-6, min. 14, 11-10, min. 22 şi 12-11, min. 27). Din nefericire, cei de la Energia nu au ştiut să profite de cele trei superiorităţi numerice din prima parte, greşind ca nişte începători, iar extremele Apolzan şi Asoltanei, gurile de tun ale gazdelor, abia s-au văzut. De altfel, Asoltanei a fost chemat pe bancă, iar când a fost solicitat din nou abia s-a mişcat, Andrieş îmbrâncindu-l la loc pe scaun. Pentru indolenţa sa, extrema de naţională a Energiei va fi amendată. „Asoltanei e absent vreo patru jocuri. În ultimele patru meciuri a fost la nivelul la care a venit de la Baia Mare, adică un copil cu calităţi extraordinare, dar foarte, foarte indolent“, a spus Liviu Andrieş. Gorjenii şi-au terminat resursele fizice la pauză, când scorul era decent, 12-13, şi Benfica a defilat la reluare. Dezorganizaţi şi cu un lot subţire valoric şi numeric, oltenii au cedat mult prea uşor acasă, ce-i drept, în faţa unei echipe puternice, la şase goluri, un scor de neremontat la Lisabona.
Diferenţa s-a făcut în apărare, acolo unde Benfica a arătat multă forţă. „A fost un meci foarte greu, Energia este o echipă bună, a jucat cu multă mândrie. La pauză am făcut câteva modificări. Diferenţa a fost făcută de apărarea noastră. Când am început să ne apărăm, am jucat mai bine, Energia a pierdut controlul meciului şi, când te aperi bine, şi atacurile vin de la sine. E doar un meci. Calificarea nu e jucată“, a spus oficialul C al lusitanilor, Pedro Soares. Dacă în tribune atmosfera s-a ridicat la nivelul unui joc european, din punct de vedere organizatoric nu se poate spune același lucru. Deşi erau noi, plasele porţilor au creat probleme, arbitrii fiind obligaţi să întrerupă jocul în două rânduri pentru a fi cusute.

Asta ne este valoarea

Diferenţa de pe tabelă reflectă şi diferenţa dintre loturile celor două echipe şi implicit dintre handbalul românesc şi cel lusitan la vârf. Cunoscându-le limitele, Liviu Andrieş şi-a felicitat, totuşi, jucătorii la final. „După pauză n-am mai avut prospeţime, ei au fost mai agresivi. Mi-am dat seama de la pauză că vom avea o a doua repriză foarte, foarte grea pentru că i-am simţit că sunt epuizaţi şi nu mai au soluţii. Mulţumim suporterilor, care au fost prezenţi în număr mare şi ne-au susţinut, chiar dacă am avut momente în care am jucat slab. Am întâlnit o echipă foarte bine organizată din toate punctele de vedere. Ţin să-mi felicit jucătorii pentru că unii dintre ei şi-au dat pe teren ultima suflare, dar, trebuie să recunoaştem, atât am putut. O spun cu regret, aceasta ne este valoarea momentan şi trebuie să fim cu capul sus pentru că am obţinut o mare performanţă ajungând aici“, a spus Andrieş. Deşi mai este de disputat şi jocul retur, tehnicianul Energiei nu mai crede în calificare. „Mergem la Lisabona să jucăm. Benfica este o echipă foarte puternică şi merită să meargă mai departe“, a mai spus Andrieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS