27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎngrijorare la Pandurii

Îngrijorare la Pandurii

Slăbită în această iarnă, Pandurii Târgu Jiu continuă să se facă de râs în amicale. Echipa lui Grigoraş a fost umilită n Antalya şi de campioana Macedoniei, FK Shkendija, scor 0-3.

După 0-3 cu FK Zeta din Muntenegru, o altă echipă din spaţiul ex-iugoslav a învins cu Pandurii. Campioana Macedoniei, FK Shkendija, le-a administrat gorjenilor un sec 3-0, în penultimul amical din Turcia. Aflată pe ultima sută de metri a pregătirilor, Pandurii a avut în teren echipa de bază cu care ar începe returul: Mingote – Unguruşan, Viera, Cardoso, Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Maxim, Matulevicius, Batin, dar jocul este departe de a se ridica la un nivel liniştitor. Nervozitatea a înlocuit raţiunea şi Voiculeţ a părăsit terenul după 30 de minute, fiind eliminat, după ce s-a îmbrâncit cu un adversar, iar Alex Grigoraş a completat primul „unsprezece“. Pandurii s-a prăbuşit după pauză, când Tamboura a profitat de erorile defensivei gorjene şi a realizat dubla în cinci minute (55 şi 60). Jovanovski a stabilit scorul final în minutul 73, după care Grigoraş i-a trimis pe teren şi pe Rada şi Neagu în locul lui Cardoso, respectiv Pintilii.
În ciuda numeroaselor erori din centrul apărării în acest ultim stagiu, Petre Grigoraş crede în continuare în „soluţia“ Viera-Cardoso. „M-am gândit să-l pun pe Rada cu Viera, dar mai are de învăţat. Cardoso, prin experienţa pe care o are, calitatea fizică şi tehnică, se va integra şi va juca. Poate ajungem la această soluţie când Vlad va fi suspendat, iar atunci îl voi pune pe Cardoso în stânga şi voi apela la Tătaru sau Rada pentru a juca în centru. Nu ar fi o problemă, nu îmi e frică. Până acum am mizat pe acumulări, iar oboseala s-a resimţit în jocul echipei“, a spus Grigoraş.

Grigoraş: Echipa a slăbit

Dincolo de slăbiciunile din apărare, 13 goluri încasate în cinci partide cu adversari modeşti, nici jocul de atac nu mai este ce a fost. Doar 7 goluri a înscris Pandurii în al doilea stagiu. În două jocuri nu a găsit poarta, dar a marcat câte trei goluri cu MTK Budapesta, din liga a doua maghiară, şi FC Costuleni, ultima în Republica Moldova. După pierderile din această iarnă, echipa este la un potenţial mult mai scăzut faţă de prima parte a campionatului şi Petre Grigoraş nu mai crede în visul european. „E clar că mai mult de o clasare în primele zece nu ştiu dacă putem scoate. Va fi destul de greu. Apar suspendările şi accidentările. Sper să ne îndeplinim obiectivul în situaţia actuală. Dacă aveam acelaşi lot din tur, speram la mai mult. Un prim «unsprezece» destul de combativ găsim, dar stăm prost la banca de rezerve. În tur aveam 15-16 jucători pe care puteam să-i bag în teren şi nu se cunoştea absenţa lui Pintilii sau Voiculeţ. Aveam pe ce să ne bazăm, dar acum, după ce trei jucători s-au accidentat și alţi trei au plecat, e destul de greu. La unu-doi poţi găsi soluţii, dar la şase e destul de mult. Nu am reuşit să facem măcar trei transferuri şi vor fi greu de digerat eventualele eşecuri“, a tras Grigoraş încă un semnal de alarmă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS