10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

CSU are meci acasă
Handbaliştii de la CS Universitatea Craiova vor disputa duminică, primul meci oficial în 2012. Jucătorii olteni vor primi vizita formaţiei Extrem Baia Mare. Partida din cadrul Diviziei A, seria B, va începe la ora 11.00 şi se va desfăşura în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“. Campionatul trebuia să se reia duminica trecută, dar jucătorii din Bănie, antrenaţi de Costin Dumitrescu şi Cătălin Popescu, nu au putut ajunge la meci la Făgăraş din cauza vremii neprielnice.
• Daniela Mitroi-Ochea

Energia, surclasată de ploieşteni
Energia Rovinari a pierdut prima bătălie directă pentru play-off, cu CSU Asesoft Ploieşti, scor 78-64 (24-13, 23-19, 14-22, 17-10), joc care a avut loc la Brazi şi a contat pentru etapa a 21-a a Diviziei A de baschet masculin. Cum CSU Asesoft a câştigat şi în tur la Târgu Jiu, scor 76-61, echipa lui Arnautovic are şi avantajul rezultatelor directe în caz de egalitate la finalul sezonului regulat. Băieţii lui Nikolic au fost ca şi inexistenţi în prima repriză, când gazdele au realizat un run de 18 puncte. Nikolic, cel ce se vrea conducătorul de joc al oltenilor, a realizat 0 puncte, o pasă decisivă şi trei recuperări în 22 de minute, dar nici înlocuitorul lui, Gliga, nu a reuşit mai mult. După pauză, Energia s-a apropiat la 7 puncte, dar revenirea a fost doar o iluzie. Deşi a fost puternică sub panou, unde Steffel a reuşit o nouă prestaţie consistentă, 15 puncte şi 17 recuperări, Energia a suferit în afara spaţiului de trei secunde. Echipa lui Slobodan Nikolic a înregistrat prima înfrângere după trei victorii consecutive şi se vede obligată să câştige pe 14 februarie o altă bătălie de play-off, acasă, cu CSU Sibiu, restanţă din etapa a 20-a a Diviziei A.
• Cristi Peptan

Simion şi-a păstrat centura
Pugilistul Viorel Simion l-a învins joi seară pe mexicanul Edgar Riovalle la puncte (119-109, 119-108, 120-108), în Sala Rapid, în cadrul Galei Invincibilii 6, şi şi-a păstrat centura WBC International la categoria pană, informează Mediafax. Simion a câştigat centura WBC Internaţional pe 9 iulie 2011, tot la Bucureşti, când l-a învins prin KO în repriza a noua pe filipinezul Jun Talape. La gala din Sala Rapid, meciul s-a desfăşurat pe durata a 12 reprize, iar Viorel Simion a obţinut a 15-a sa victorie din carieră în tot atâtea confruntări.
• Daniela Mitroi-Ochea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS