21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul anului pentru Energia

Meciul anului pentru Energia

În premieră în primăvara europeană, Energia Pandurii Târgu Jiu primeşte sâmbătă, de la ora 18.00, vizita echipei
SL Benfica Lisabona, joc ce contează pentru manşa tur din cadrul optimilor Cupei Cupelor la handbal masculin

După o calificare relativ uşoară cu italienii de la Pallamano Intini Noci (25-26, respectiv 37-28), Energia Pandurii are parte în optimile Cupei Cupelor de un adversar de calibru, SL Benfica Lisabona, finalista Challenge Cup în sezonul trecut. Pentru gorjeni este evenimentul sportiv al anului. „Ţinând cont că jucăm în optimile Cupei Cupelor şi întâlnim o echipă mare în sportul european, cred că poate fi numit meciul anului. Sezonul viitor nu ştiu ce ne rezervă. Trebuie să ne bucurăm de acest fapt, pentru că suntem singura echipă din regiune care joacă în cupele europene. Întâlnim o echipă foarte puternică, am urmărit-o în câteva jocuri, au un bun nivel tehnico-tactic şi cred că avem numai de învăţat atât eu, cât şi băieţii“, a declarat antrenorul Liviu Andrieş.
Lusitanii sunt favoriţi, însă oltenii speră să furnizeze surpriza. Andrieş nu a pierdut niciodată acasă cu Energia în cupele europene şi nu are de gând s-o facă nici acum. „Orice rezultat pozitiv ar fi bun pentru noi. Să câştigăm, asta ne dorim. Cred că vom face un meci mare şi sper ca şi rezultatul să ne fie favorabil. Cum am demonstrat şi cu Bacăul, dacă îţi doreşti cu adevărat şi pui suflet poţi să faci meciuri frumoase. Sper ca băieţii să înţeleagă că este unul aparte, cu altă încărcătură decât cele din campionat, şi să dea totul pe teren“, a spus tehnicianul gazdelor.

Să fie sărbătoare

Preţul unui bilet la acest meci este 15 lei, iar organizatorii fac apel la fani să vină la sală în culorile echipei, roşu şi albastru. „Este un preţ normal, e un meci de cupă europeană. Sper să vină lumea îmbrăcată în roşu sau albastru pentru a da culoare sălii“, a spus preşedintele secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu. Până ieri la prânz se vânduseră puţin peste 100 de bilete dintr-un total de 700, însă există interes pentru acest meci. „Foarte multă lume se interesează de acest joc şi sper ca sala să fie plină şi lumea să ne ajute să facem un spectacol agreabil. Benfica s-ar bate la titlu la noi. Şi în Portugalia se bate la titlu cu Porto. Au trei-patru echipe puternice în campionatul portughez, printre care şi Benfica“, a spus Andrieş.
Handbalul portughez nu este o necunoscută pentru cei de la Energia, care în sezonul trecut au fost eliminaţi de FC Porto Vitalis în turul doi al Cupei EHF, după două înfrângeri, 25-28 la Târgu Jiu şi 19-28 la Porto, pe banca gorjenilor fiind atunci Vasile Stângă.
Conştienţi că nu pot emite pretenţii prea mari la calificare, oficialii gorjeni vor măcar o victorie de palmares. „E o sărbătoare. Este un meci important şi pe care îl aşteptăm cu nerăbdare. Nu trebuie să avem emoţii, am încredere că vom face tot posibilul să ne calificăm chiar dacă înaintea dublei portughezii sunt favoriţi“, a mai spus Gore Popescu. Energia nu are probleme de lot, toţi jucătorii fiind valizi.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS