10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinele trag la Doha

Spadasinele trag la Doha

Campioanele mondiale au plecat ieri spre o ţară însorită, Qatar, şi au scăpat pentru câteva zile de gerul din România. Craiovencele Loredana Iordăchioiu Dinu, Anca Măroiu şi colegele sale vor concura mâine la Doha, în cadrul primei etape din Cupa Mondială.

Componentele echipei feminine de spadă a României au plecat aseară din Bucureşti, cu destinaţia Doha. Pentru câteva zile vor scăpa de gerul din ţara noastră, cu temperaturi de -21 de grade Celsius, şi se vor bucura de însorita capitală a Qatarului, unde în această perioadă sunt între 25 şi 27 de grade. Campioanele mondiale din ultimii doi ani, Ana Brânză, craioveanca Anca Măroiu, Simona Alexandru (toate trei de la Steaua Bucureşti), Loredana Iordăchioiu Dinu, de la CS Universitatea Craiova, alături de Simona Deac (Steaua Bucureşti), nu merg la Doha în vacanţă sau la shopping, ci pentru a participa la primul concurs oficial din 2012. Este vorba despre prima etapă din cadrul Cupei Mondiale. Mâine şi duminică este concursul la individual, iar luni se va trage la echipe. Ana Maria Brânză a câştigat în 2009 concursul de la Doha. Fetele sunt însoţite doar de antrenorul de la Steaua, Cornel Milan. „Principalul“ Dan Podeanu va rămâne acasă deoarece are unele probleme personale. Fetele au plecat spre Doha şi au făcut o escală de şapte ore în Dubai.

Puncte necesare
la Jocurile Olimpice

Până la Jocurile Olimpice de la Londra, la care vor participa şi spadasinele tricolore la individual şi pe echipe, mai sunt 168 de zile. Dar până atunci, elevele lui Dan Podeanu şi Cornel  Milan mai au multe concursuri, pe tot Mapamondul. Este vorba despre etape de Cupă Mondială la Budapesta (25-26 februarie), Barcelona (9-11 martie), Rio de Janeiro (4-6 mai), Havana (19-20 mai) şi Leipzig (29 iunie – 1 iulie). În plus, în luna iunie, între 16 şi 19, la Legnano sunt programate Campionatele Europene. Fetele trebuie să obţină clasări cât mai bune în etapele de Cupă Mondială, pentru a avea un culoar bun la Jocurile Olimpice. Însă, nu toate etapele de Cupă Mondială vor puncta pentru competiţia supremă de la Londra.

Donoiu, pe podium
în Italia

Spadasinii de la CS Universitatea Craiova s-au întors zilele trecute din Italia, unde au participat la un concurs din cadrul circuitului european Under 23. Diana Donoiu, care încă e junioară, a reuşit să urce pe podium, ocupând locul trei, fiind devansată doar de cunoscutele Briasco şi Ferarri. Printre finaliste s-a aflat şi Raluca Sbîrcia, clasată pe locul şase, după ce a fost învinsă de câştigătoarea concursului. La masculin, Liviu Dragomir a terminat competiţia individuală pe locul 9, urmat, pe locul 10, de colegul său de club, Ştefăniţă Vâlceanu, care e junior. Ceilalţi spadasini de la CS Universitatea care au concurat în Italia, Alice Tudor, Dorian Pârvan şi Daniel Nica, s-au oprit pe tabloul de 32. Competiţia a reunit 120 de băieţi şi 61 de fete din şapte ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS