5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportContador, suspendat pentru doi ani

Contador, suspendat pentru doi ani

Ciclistul spaniol Alberto Contador a fost suspendat de TAS pentru doi ani după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping efectuat pe 21 iulie 2010, în a doua zi de pauză din Turul Franţei, informează Gazzetta dello Sport, citată de Onlinesport.
Contador a pierdut toate victoriile obţinute din august 2010 şi până în prezent, inclusiv Turul Italiei de anul trecut. Amânat vreme de câteva luni din motive cunoscute doar de TAS, verdictul în cazul lui Contador vine la o distanţă de 565 de zile după ce rutierul iberic a fost depistat pozitiv în Turul Franţei 2010.
Publicaţia italiană citată mai sus mai precizează că suspendarea rutierului a fost activată din august 2010 şi va fi în vigoare până pe 6 august 2012, astfel că Alberto Contador nu va putea participa la Turul Franţei din acest an. Mai mult decât atât, spaniolul a fost deposedat de victoria obţinută în Marea Buclă din 2010, iar luxemburghezul Andy Schleck are toate şansele să primească tricoul galben pentru că a încheiat cursa pe locul secund. Contador nu a mai concurat în nici o cursă oficială după Marea Buclă şi a revenit pe bicicletă în ianuarie 2012, în Turul San Luis din Argentina, unde a câştigat două etape montane şi s-a clasat pe locul doi la general.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS