7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportClaudia Ştef, pe podium la Moscova

Claudia Ştef, pe podium la Moscova

Atleta craioveană a ocupat locul doi în proba de trei kilometri marş din cadrul unei puternice reuniuni desfăşurate în capitala Rusiei. Claudia a plecat ieri în Portugalia, unde se antrenează pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

Mărşăluitoarea craioveană Claudia Ştef, sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Londra în proba de 20 de kilometri marş, s-a clasat duminică pe locul doi în proba de trei kilometri marş din cadrul reuniunii atletice de sală de la Moscova (Rusia), cuprinsă în calendarul Federaţiei Internaţionale de Atletism, care a reunit sportivi valoroşi din lume.

Deţine recordul mondial încă din 1999

Sportiva de la CSM Craiova a încheiat cursa în 12 minute, 27 de secunde şi 50 de sutimi, iar podiumul a fost completat de două rusoaice. Anisia Kirdiapkina, medaliată cu bronz la ultimul campionat mondial, în proba de 20 de kilometri marş, s-a impus la Moscova, fiind cronometrată cu timpul de 11 minute, 44 de secunde şi 10 sutimi, iar pe treapta a treia a podiumului a urcat Tatiana Korotkova, cu timpul de 12 minute şi 28 de secunde. Proba de trei kilometri marş a reunit opt participante, printre care şi campioana mondială la 20 de kilometri marş, rusoaica Olga Kaniskina, dar aceasta nu a încheiat cursa. Claudia Ştef se poate lăuda că recordul deţinut de ea în această probă, 11 minute, 40 de secunde şi 33 de sutimi, realizat în 1999 la Bucureşti, în sală, nu a fost doborât nici la acest concurs.
Claudia Ştef a povestit ieri pentru GdS că a avut parte de o cursă inedită, având în vedere că nu mai alergase de peste zece ani în sală, şi că rezultatul a fost peste aşteptările sale: „A fost o cursă puternică, o probă pe care au reintrodus-o în acest concurs tradiţional după o pauză de 20 de ani, iar eu, care nu mai avusesem concurs în sală de 13 ani, nu ştiam la ce să mă aştept la cursa de trei kilometri marş, mai ales că eu fac 20 de kilometri marş. Într-adevăr, am avut probleme mici, deoarece suprafaţa de concurs e alta în sală, polytan, faţă de şosea, cum e la 20 de kilometri, dar mai ales culoarele mi-au făcut probleme. Turnantele erau abrupte. Nu am pregătit cursa aceasta în mod special, dar am încheiat-o pe locul doi şi este un rezultat care mă surprinde plăcut“.

Afară erau -15 grade, iar în sală prea cald

Claudia Ştef a mers la concursul de la Moscova din Portugalia, mai precis din staţiunea Monte Gordo, acolo unde se află în cantonament încă din luna noiembrie a anului trecut. Atleta a trecut în scurt timp de la temperaturi calde, de 15-20 de grade Celsius, la vreme geroasă, -15 grade Celsius, cât au fost la Moscova. Interesant este că sportiva a fost incomodată de căldură în cursă. „Chiar dacă am resimţit diferenţă de temperatură chiar şi de 35 de grade, în sala de concurs mie mi-a făcut probleme căldura. Era foarte cald, un lucru diferit faţă de cursele pe şosea, şi m-a deranjat“, a spus mărşăluitoarea legitimată la CSM Craiova şi Universitatea Reşiţa.
Sportiva, care va împlini 34 de ani luna aceasta, a plecat ieri spre Portugalia, acolo unde se află soţul şi totodată antrenorul său, Sebastian Ştef, dar şi fiul lor, Andrei Sorin, de un an şi jumătate. Mărşăluitoarea craioveană va părăsi Monte Gordo la sfârşitul lunii, iar în ceea ce priveşte calendarul competiţional până la Jocurile Olimpice de la Londra, sportiva intenţionează să ia startul în două curse din cadrul circuitului Challenge IAAF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS