5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTest european pentru băieţii lui Andrieş

Test european pentru băieţii lui Andrieş

Energia Pandurii Târgu Jiu riscă să piardă contactul cu locurile de cupe europene dacă nu câştigă acasă şi cu Ştiinţa Municipal Bacău, în prima etapă a returului Ligii Naţionale de handbal masculin

Energia a încheiat nefericit turul Ligii Naţionale de handbal masculin, fiind învinsă acasă de Bucovina Suceava, scor 26-28, şi n-ar fi o surpriză dacă ar începe şi partea a doua a campionatului tot cu o înfrângere. Ştiinţa Municipal Bacău, locul 2, are prima şansă la Târgu Jiu, astăzi, de la ora 18.00, mai ales că jocul este condus de cuplul de „casă“ al moldovenilor, Vasile Pavel şi Marian State, ambii din Buzău, acelaşi care a arbitrat şi partida din tur.
„Bacăul e o echipă care s-a anunţat cu pretenţii de la început. Este pe locul doi, are jucători cu valoare şi experienţă şi pornește cu prima şansă. Noi trebuie să ne ridicăm la nivelul lor şi să jucăm. I-am văzut şi par mai aşezaţi decât cei de la Suceava. Ne convine mai mult stilul lor, însă în apărare sunt la fel de arţăgoşi şi mizează mult pe contraatac“, a declarat antrenorul Energiei, Liviu Andrieş. Oficialii Energiei contestă delegarea arbitrilor Pavel şi State, care în tur au arbitrat pro Bacău, şi, pentru a le închide gura oltenilor, Federaţia Română de Handbal trimite un observator ce va superviza din tribune arbitrajul. „Sunt unii dintre cei mai buni arbitri, dar nu ar fi trebuit să fie daţi la acest meci. E o delegare care putea fi evitată. În meciul din Bacău au arbitrat corect, cu unele greşeli. Dar acum avem semne de întrebare. Sper să nu existe probleme“, a spus şeful secţiei de handbal a clubului Energia, Gore Popescu.

Mobilizare şi dorinţă, singurele atuuri

Trupa din Târgu Jiu a evoluat dezamăgitor etapa trecută, însă revenirea interului Andrei Păiuş ar putea schimba faţa jocului. Dacă meciul Suceava s-a jucat la ora 11.00, acum se joacă la o oră care le convine gorjenilor, astfel că nu mai sunt circumstanţe în eventualitatea unei noi înfrângeri. „Mobilizarea şi dorinţa de victorie sunt singurele atuuri ale noastre. Cu Suceava am dus lipsă de ambele. Acum nu mai avem nici un motiv. Jucăm vineri, la ora 18.00, trebuie să punem suflet şi să câştigăm. Au apărare foarte agresivă, au şi doi portari foarte buni. Un gruzin valoros şi Laufceag. Avem nevoie ca toţi jucătorii să fie la capacitate maximă“, a mai spus Andrieş.
Cu această ocazie va reveni la Târgu Jiu, din postura de adversar, fostul inter al Energiei, Sandu Iacob, totodată şi secundul lui Andrieş pe perioada şederii în Gorj. „Este o plăcere să-l reîntâlnesc. A fost un coleg extraordinar şi mă bucur că ne revedem“, a comentat Andrieş. Energia Pandurii Târgu Jiu ocupă locul cinci după 13 etape, însă, în cazul unei înfrângeri, ar putea ajunge pe locul şapte. La finalul acestui sezon, doar primele patru clasate merg în cupele europene, plus câştigătoarea Cupei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS