16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii vor să facă un retur în forţă

Gorjenii vor să facă un retur în forţă

Chiar dacă oficialii clubului Pandurii Târgu Jiu afirmă că echipa nu este pregătită să joace în Europa,
fotbaliştii speră să-şi treacă această realizare în CV la finalul campionatului

Încurajaţi de realizările din turul campionatului, pandurii se pregătesc cu gândul că pot obţine în acest sezon ce nimeni nu ar fi anticipat, o clasare de Europa. Şeful grupării gorjene, Marin Condescu, crede că nu e timpul pentru o astfel de experienţă, însă fotbaliştii nu renunţă la visul european. Va fi însă greu, în condiţiile în care gorjenii au pierdut mulţi jucători importanţi şi nu au adus mai nimic. „Aşteptările sunt mari şi din partea noastră pentru noi. Sper să facem un retur la fel de bun ca turul, poate şi mai bun. Calificarea în cupele europene ar fi un lucru extraordinar. Obiectivul nostru e altul, dar, dacă tot am muncit atât de mult şi am realizat un joc bun şi o clasare bună în turul campionatului, sperăm să nu dăm înapoi, să nu ne mulţumim cu puţin“, a spus Alexandru Grigoraş. Şi Valentin Lemnaru vrea în Europa, deşi este conştient că va fi greu. „Va fi mai dificil în retur pentru că acum fiecare echipă va şti ce are de făcut. Campionatul este rupt în două, echipele de sus se vor lupta pentru cupele europene, celelalte pentru evitarea retrogradării. Noi sperăm să ne situăm pe un loc de cupele europene cu toate că este foarte greu“, a spus şi Lemnaru.

Grigoraş Jr.: Îmi revizuiesc comportamentul

Alexandru Grigoraş a trecut peste diferendul din Antalya cu tatăl său şi e gata să ajute echipa mult mai mult decât în tur. „Nu sunt supărat pe antrenor. Pe toată lumea ceartă. Din certuri constructive învăţăm. Cearta cu adversarii nu aduce nimic bun. Am fost provocat, nu am avut ce face. Era şi ultimul amical, ultima zi de cantonament, şi, probabil, oboseala psihică şi-a spus cuvântul. Nu e o scuză. O să încerc să-mi revizuiesc comportamentul. M-am adaptat foarte bine la Pandurii şi sper ca evoluţiile mele să fie mai bune“, a declarat Grigoraş Jr. Fără gol în prima parte a campionatului, fiul tehnicianului vrea în 2012 să se înscrie pe lista marcatorilor. „Eu, personal, vreau să prind cât mai multe minute în tricoul pandurilor, să ajut echipa şi să încep să dau goluri“, este dorinţa lui Alexandru.

Cardoso: Ajut echipa unde e nevoie

Alexandre Cardoso este favoritul lui Petre Grigoraş pentru a-l înlocui pe Vlad Chiricheş, iar brazilianul se pregăteşte să joace în defensivă alături de Viera. „Voi juca din nou în apărare pentru că acolo este nevoie de mine. Cu antrenament mă voi reobişnui să joc fundaş central. Trebuie nişte antrenamente pentru a recăpăta reflexele şi obiceiurile unui fundaş central. Pot să ajut echipa oriunde sunt pus să joc“, a declarat Cardoso. Polivalent, Alexandre Cardoso a evoluat în acest sezon pe patru posturi diferite şi nu a dezamăgit niciodată. „Dacă te pregăteşti bine şi eşti concentrat, poţi să joci bine pe orice post. Ca fundaş central este mai greu pentru că, atunci când joci la 16 metri de poartă, timpul de recuperare este mai scurt. Dacă joci mai în faţă, mai ai ceva timp să recuperezi balonul, în centru trebuie mai multă concentrare“, a explicat Cardoso. Şi el are aşteptări mari în acest an: „Vrem să facem un retur cel puţin la fel de bun ca turul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS