9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEşecuri în deplasare pentru echipele craiovene

Eşecuri în deplasare pentru echipele craiovene

Ambele echipe feminine de la SCM-U Craiova care au evoluat miercuri în etape intermediare au pierdut partidele disputate în deplasare. Formaţia de handbal feminin a fost învinsă de HCM Roman, scor 24-21, după ce la pauză craiovencele conduceau cu 15-14. „Un meci bun și foarte bun făcut de fetele noastre. Nu am ce să le reproșez. Din păcate, și nu e prima dată, meciurile nu se joacă doar pe teren. Nu ne rămâne decât să jucăm și să ne luptăm pentru fiecare minge, în fiecare meci. Noi o să ne jucăm șansa noastră până în ultima clipă. Avem o echipă cu jucătoare tinere și foarte talentate și sper că împreună vom atinge obiectivul propus pentru acest sezon“, a spus antrenorul Bogdan Burcea. Acesta a trimis în teren jucătoarele: Ildiko Barbu – Carmen Ilie (2 goluri), Mihaela Briscan (5), Roxana Han (4), Alexandra Gogoriţă (5), Irina Lazarin, Andreea Mitran (2).
Au mai jucat: Maria Vlăsceanu – Ana Maria Apipie (1), Andreea Pătuleanu, Cristina Florică, Nicoleta Crăciun (2), Andreea Ianaşi. După încheierea turului Ligii Naţionale, oltencele rămân pe ultimul loc în clasament, cu doar două puncte acumulate. Mâine începe returul, iar SCM va juca la Filiaşi, de la ora 11.00, cu Dunărea Brăila. Nici echipa de baschet feminin de la SCM-U nu a reuşit să se impună pe teren străin. Elevele lui Liviu Manea au fost depăşite la Târgu Mureş de formaţia locală Nova Vita, scor 86-69 (21-23, 22-14, 24-13, 19-19), într-o partidă din cadrul etapei a 19-a din Divizia A.
„A fost un joc echilibrat în mare parte. Gazdele au practicat un joc foarte agresiv, la limita regulamentului, care le-a inhibat în unele momente pe jucătoarele noastre. Am fost învinși și din cauza noastră pentru că nu ne-am păstrat concentrarea, în special în defensivă, pe toată durata partidei“, a concluzionat antrenorul Liviu Manea. Pentru SCM-U au evoluat: Irina Borş, Elsara Beatrice Greer (1punct), Carla Donette Bartee (25 p), Andreea Larisa Gligă (3 p), Brandie Hoskins (34 p). A mai jucat: Adelina Ştefan (6 p). Baschetbalistele craiovene nu vor juca mâine, deoarece adversara, Politehnica Iaşi, a anunţat că nu poate ajunge la meci din cauza vremii nefavorabile.
Astăzi, altă echipă de la SCM-U are meci. Voleibaliştii întâlnesc pe teren propriu formaţia VCM LPS Piatra Neamţ, de la ora 17.00. Se anunţă o partidă dificilă, spectaculoasă şi deschisă oricărui rezultat. Gazdele vin după două victorii, ambele în deplasare, la Timişoara şi Baia Mare, şi nu vor să cedeze nici un punct celor de la Piatra Neamț, care stau mai bine în clasament, locul patru, faţă de poziţia 9 ocupată de SCM-U.

Postul de director adjunct la SCM, desfiinţat

În cadrul şedinţei consiliului local de ieri s-a hotărât ca postul de director adjunct de la clubul Sport Club Municipal (SCM) Craiova să fie desfiinţat. Postul rămăsese liber după plecarea lui Mugurel Guşatu, anul trecut. „Au un număr mic de angajaţi acolo, 21, ca să fie nevoie de trei funcţii de conducere, director executiv, director adjunct şi director economic. Pentru că postul de director adjunct tot nu a fost scos la concurs, s-a hotărât să facem economie, adică reducere de personal“, a explicat ieri consilierul local Gheorghe Nedelescu. Bugetul aprobat pentru clubul SCM Craiova pentru anul 2012 este de 5.200.000 de lei, la care se adaugă 44.000 de lei din venituri proprii şi închirieri, deci în total 5.244.000 de lei, faţă de 5.353.000 în 2011. Urmează ca în perioada următoare, directorul clubului, Nicu Stoian, să împartă bugetul către cele cinci echipe prim divizionare (baschet masculin, baschet feminin, volei masculin, volei feminin, handbal feminin).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS