16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia a încheiat cu victorie turneul din Antalya

România a încheiat cu victorie turneul din Antalya

Echipa naţională a României a câştigat şi cel de-al doilea meci de pregătire din cadrul turneului din Antalya, împotriva celor de la Kryvbas Krivoi Rog, scor 2-1, datorită „dublei“ reuşite de veteranul Marius Niculae (foto, în galben). Atacantul lui Dinamo a deschis scorul în minutul 14, îndeplinind o simplă formalitate de la 17 metri de poarta ucrainenilor, în timp ce golgheterul lui Kryvbas, Samodin, a egalat înainte de pauză cu o lovitură de cap (‘42). „Săgeată“ a adus victoria tricolorilor cu ajutorul unui gol superb, înscris din „foarfecă“, în minutul 47.
Selecţionerul Victor Piţurcă a început partida cu Bălgrădean – Râpă, Luchin, D. Gigore, Sepsi – Neagu, Bourceanu – M. Roman, Marinescu, Bumba – M. Niculae, iar pe parcurs i-a mai folosit pe Silviu Lung Jr., Papp, Grecu, Goga, Mărkuş şi Pintilii.
În prima partidă amicală de pe pământ turcesc, tricolorii au trecut cu 4-0 de naţionala Turkmenistanului, prin golurile înscrise de Marius Niculae (2) şi Cristi Tănase (2).
Lotul naţional al României va reveni astăzi în ţară, aterizarea fiind programată la ora 13.00, pe Aeroportul „Henri Coandă“.
Următorul meci al naţionalei lui Victor Piţurcă este amicalul cu Uruguay, programat pe 29 februarie, pe „Naţional Arena“.

Piţi, mulţumit

La finalul meciului cu Kryvbas, selecţionerul României, Victor Piţurcă, a afirmat că este foarte mulţumit de elevii lui, remarcându-i pe Marius Niculae şi pe puştiul Claudiu Bumba. „Din punctul meu de vedere, e foarte bine. A fost un program de muncă foarte intens. Jucătorii sunt la un nivel fizic foarte bun, iar în seara asta (marţi – n.r.) a fost un ritm intens, aşa că sunt mulţumit. Marius Niculae e un adevărat căpitan de echipă, el a dat tonul, a avut şi realizări. Toţi băieţii s-au remarcat. În general, sunt mulţumit de toţi jucătorii şi nu vorbesc doar de cele două meciuri“, a declarat tehnicianul. „Bumba a fost foarte motivat şi are o personalitate deosebită. Îmi dă încredere că poate să ajungă un fotbalist foarte bun. Să joci la vârsta asta, la nivelul ăsta e foarte bine. La fel s-a întâmplat şi cu Torje. Sper ca în continuare să joace bine la echipa de club. Presiune e tot timpul, nu are de ce să se sperie, chiar dacă e un copil. Eu îl văd ce face la antrenamente“, a mai spus selecţionerul. „Postul lui Papp este fundaş central, dar el poate să joace şi fundaş dreapta. Săpunaru nu a mai jucat de mult timp, nu aveam soluţii. Luchin a evoluat foarte bine“, a punctat Victor Piţurcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS