8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, la mare preţ

Pandurii, la mare preţ

După un an 2011 formidabil, cel mai bun din istoria pandurilor, cotaţiile jucătorilor gorjeni au explodat, patru dintre elevii lui Petre Grigoraş atingând cota de 1.000.000 de euro

Fotbalul bun practicat de Pandurii Târgu Jiu se reflectă direct şi în valoarea de piaţă a jucătorilor gorjeni, evaluaţi de site-ul transfermarkt.de. Dacă în sezonul trecut doar Alexandre Cardoso valora 1.000.000 de euro, în decembrie 2011, alţi trei panduri, Vlad Chiricheş, Mihai Pintilii şi Ousmane Viera, au atins sau depăşit această cifră. Vlad Chiricheş, transferat la Steaua în această iarnă, era, la ultima evaluare, cel mai scump pandur, 1.200.000 de euro, urmat de Ousmane Viera, 1.150.000 de euro, Alexandre Cardoso şi Mihai Pintilii, ultimii doi cotaţi la 1.000.000 de euro.
Valoarea reală a lui Chiricheş este însă mult mai mare, Gigi Becali primind deja o ofertă de 5.000.000 de euro de la o echipă din Franţa, cu toate că stoperul nici nu a apucat să debuteze într-un meci oficial pentru Steaua. „Am avut o ofertă pentru Chiricheş de cinci milioane de euro fără să joace un meci. Oferta a fost înainte de a-l lua… A fost vorba de o echipă din Franţa“, a dezvăluit Becali.
Pandurii Târgu Jiu a încasat 700.000 de euro în contul transferului lui Vlad Chiricheş la Steaua şi are şi un procent de 20% dintr-o eventuală vânzare a jucătorului.
Valoarea de piaţă a revelaţiei Ligii 1, Pandurii Târgu Jiu, locul 6 după 18 etape, este în prezent de 12.975.000 de euro, conform sursei citate.

Liga 1 le-a crescut valoarea

Dan Nistor, Marian Pleaşcă şi Alexandru Vlad sunt revelaţiile grupării gorjene, cota lor de piaţă crescând în ultimul an de peste zece ori. Debutant în Liga 1 cu Pandurii Târgu Jiu în iulie 2010, Dan Nistor şi-a crescut valoarea de la 75.000 de euro la 800.000 de euro. Tot la 800.000 de euro este evaluat şi fundaşul stânga Alexandru Vlad, 22 de ani, debutant în acest campionat în Liga 1. Şi Marian Pleaşcă se poate lăuda cu o creştere vertiginoasă, datorată în special debutului la naţionala României. În mai 2010, Pleaşcă valora 50.000 de euro, iar după meciul cu Belgia, în care a bifat șase minute, cota sa a ajuns la 600.000 de euro. Daniel Mutu, Ionuţ Tătaru, Florin Popete şi Daniel Unguru sunt în prezent cei mai ieftini panduri, fiecare valorând 50.000 de euro.

Unguruşan:
Nu am semnat încă

Fundaşul dreapta de la „U“ Cluj dorit de Pandurii, Bogdan Unguruşan, a ajuns la Târgu Jiu şi negociază termenii contractului. Dacă se înţelege cu gorjenii, Bogdan Unguruşan va pleca împreună cu echipa în cel de-al doilea stagiu de pregătire din Antalya. „Nu am semnat încă, o să discut şi nu vreau să dau nici o declaraţie. După ce voi semna, voi vorbi cu cea mai mare plăcere“, a spus Unguruşan. Pandurii a rămas descoperită pe postul de fundaş dreapta după ce Marian Pleaşcă şi Adrian Rusu s-au accidentat.
Cosmin Băcilă va face şi el parte din lotul pandurilor deplasat în stagiul doi din Antalya după ce s-a recuperat la Roma în urma dublei fracturi, de tibie şi peroneu, suferită în jocul cu Steaua. „Băcilă se alătură colegilor în acest nou stagiu de pregătire. Va avea un program special primit de la medicii de la Roma. Sper ca în maximum două luni să-l putem avea şi pe el la echipă“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS