10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele craiovene vor prima victorie în deplasare

Handbalistele craiovene vor prima victorie în deplasare

SCM Craiova joacă astăzi, de la ora 17.00, pe terenul formaţiei HCM Roman. Oltencele speră ca etapa a 13-a să fie cu noroc pentru ele şi să obţină prima victorie în deplasare din acest sezon

Handbalistele de la SCM Craiova au plecat ieri-dimineaţă spre Roman, urmând ca astăzi, de la ora 17.00, să întâlnească formaţia locală HCM, într-o partidă din cadrul etapei a 13-a din Liga Naţională. Spre deosebire de adversarele din ultimele două etape, HC Galaţi (locul trei) şi HC Zalău( locul doi), formaţii în faţa cărora oltencele au suferit înfrângeri, HCM Roman pare un adversar mai abordabil pentru echipa pregătită de Bogdan Burcea. Mihaela Briscan şi colegele sale au acumulat doar două puncte după 12 etape disputate, după victoria cu CSM Bacău de la Filiaşi, şi speră să aducă astăzi primele puncte din deplasare. HCM Roman are 9 puncte acumulate, la fel ca alte patru echipe (CSM Ploieşti, Universitatea Neptun Constanţa, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare), formaţia moldoveană făcând 5 puncte numai în luna ianuarie. Spre deosebire de SCM, handbalistele gazdelor au avut mai multe zile libere, deoarece s-a amânat partida de weekendul trecut, de la Galaţi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. „Suntem obligaţi să jucăm toate meciurile cu gândul la victorie şi să facem tot posibilul să o obţinem. Sper să nu se repete situaţia din repriza a doua a meciului trecut, cu Zalău, când nu am reuşit să marcăm timp de 20 de minute“, a spus Bogdan Burcea, antrenorul formaţiei din Bănie. Ieri, după închiderea ediţiei, Nicu Stoian, directorul clubului SCM, a participat la Comisia de Disciplină a FRH, acolo unde s-a judecat contestaţia depusă de clubul craiovean după meciul de acum două etape de la Galaţi, după ce a constatat o serie de nereguli, cum ar fi neprezentarea carnetelor de legitimare ale jucătoarelor de la HC Galaţi şi începerea partidei după o întârziere mai mare de zece minute. Stoian a mers în Capitală însoţit de antrenorul secund al echipei de handbal, Grigore Albici, şi spera că oltencele vor primi câştig de cauză, adică să obţină victoria la „masa verde“.

S-a înfiinţat Liga Profesionistă
de Handbal

Nouă cluburi de handbal din România au înfiinţat luni Liga Profesionistă de Handbal, luând exemplul fotbalului şi baschetului.
HCM Constanţa, Potaissa Turda şi HC Odorhei, la masculin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, HC Zalău, Cetate Deva, HCM Roman, Dunărea Brăila şi HCM Baia Mare, la feminin, sunt cluburile care îndeplinesc condiţiile, respectiv să aibă structură monosportivă, un număr de minimum şapte jucători legitimaţi în cadrul clubului cu meseria de handbalist, să deţină o bază sportivă şi să ofere o garanţie financiară care să-i permită să susţină financiar echipa în sezonul actual, după cum informează GSP. „Suntem la stadiul de început, trebuie să obţinem toate aprobările, actele, certificatul de identitate sportivă, pentru că Liga o să fie o structură cu personalitate juridică“, a declarat Alexandru Dedu, fostul mare handbalist, cel care a fost ales în funcţia de preşedinte interimar al Ligii Profesioniste. Acesta va fi ajutat de doi vicepreşedinţi (Nurhan Ali – HCM Constanţa şi Nicolae Luca – Oltchim), dar şi de patru membri, doi de la masculin şi doi de la feminin. După ce vor fi gata actele, se va convoca Adunarea Generală cu toate echipele din prima ligă, urmând să se stabilească grupările care mai îndeplinesc condiţiile pentru a deveni membre. Liga Profesionistă va avea autonomie faţă de federaţie, urmând să se ocupe de desfăşurarea întrecerilor interne, dar cel mai probabil din sezonul viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS