17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCardoso revine fundaş

Cardoso revine fundaş

Alexandre Cardoso va fi folosit apărător central în retur, chiar dacă în prima parte a campionatului brazilianul a impresionat ca atacant, fiind şi golgheterul la zi al pandurilor

Omul ales să suplinească plecarea lui Vlad Chiricheş este Alexandre Cardoso şi nu Ionuţ Rada, cum s-ar fi aşteptat şeful pandurilor, Marin Condescu. Petre Grigoraş renunţă la aportul ofensiv al brazilianului, golgheterul echipei în tur, cu cinci goluri, retrăgându-l ca fundaş central. Cardoso a făcut cuplu cu Viera în centrul apărării în toate jocurile amicale ale primului stagiu, fiind clară intenţia lui Grigoraş de a roda cât mai mult relaţiile de joc dintre cei doi. De altfel, Viera şi Cardoso au mai jucat împreună şi în prima parte a campionatului, cât timp Chiricheş a fost indisponibil. „Cardoso a revenit pe postul lui obişnuit, care este cel de fundaş central sau fundaş stânga. Plecarea lui Chiricheş a lăsat un gol destul de mare în apărarea noastră şi îl voi forţa pe Cardoso“, a spus Petre Grigoraş.
În schimb, preşedintele CA al clubului Pandurii, Marin Condescu, îl vedea pe Ionuţ Rada ca urmaş al lui Vlad Chiricheş. „Chiricheş a fost un jucător important pentru noi, dar îi avem pe linia de fund pe Rada şi Tătaru, ambii de la echipa de tineret, primul – component la naţionala de tineret, la care Emil Săndoi a renunţat, neavând nici o posibilitate să joace. Fiind de aceeaşi vârstă cu Chiricheş şi având oferta pentru acesta, am vorbit cu Grigoraş şi el mi-a spus că are încredere în cei doi şi trebuie să eliberăm postul pentru a-i da o şansă şi lui Rada. La fel am făcut şi cu banda stângă, acolo unde era supraaglomerat postul cu Grecu, Cardoso şi Vlad, iar Vlad s-a impus în acest tur de campionat şi sperăm să continue bine“, a declarat Marin Condescu.

Roberto Dumitru,
doar o speranţă

Produs al centrului de copii şi juniori de la Pandurii, Roberto Dumitru este încă departe de Liga 1. Tânărul gorjean de 17 ani s-a făcut remarcat în turneul din Antalya, fiind şi convocat la naţionala lui Săndoi, dar trebuie să mai crească pentru a putea evolua pe prima scenă. „Dumitru este doar un copil de perspectivă. E adevărat, este talentat, dar Liga 1 este destul de puternică pentru el la ora actuală, poate doar să mai crească lângă echipă. Dacă a dat un gol și a fost convocat apoi la tineret, asta nu înseamnă că este şi o soluţie viabilă la Pandurii acum, nu înseamnă că a confirmat deja. Eu prefer să fiu realist şi pentru el, şi pentru mine“, a declarat Grigoraş.

Grig se implică
în transferuri

Pentru că au pierdut o zi pe aeroportul din Istanbul la revenirea din Antalya, Petre Grigoraş le-a oferit elevilor săi o zi liberă în plus. Ieri au fost convocaţi la antrenamente doar jucătorii din localitate sau cei care nu au plecat acasă, iar astăzi, la ora 16.00, are loc reunirea completă a lotului. În această minivacanţă dintre cantonamente, Petre Grigoraş speră să-şi completeze lotul, implicându-se personal în transferuri. „Trebuie să găsim ceva, vreo doi-trei jucători, dar peste valoarea medie a lotului, măcar până pe 2 sau 3 februarie. Speranţa moare ultima. Eu nu sunt genul de antrenor care pune presiune pe conducere cum fac alţii, eu sunt doar angajat al clubului, nu pot să fiu «coardă» niciodată. Am primit promisiuni de la conducere că se va rezolva problema şi sper ca până pe 2 februarie să am măcar 90% din lot. S-ar putea să nu mai ajung la Târgu Jiu zilele următoare, după reluarea pregătirii, pentru că mă voi întâlni personal cu unul sau doi dintre jucătorii pe care dorim să îi aducem la Pandurii, şi găsesc că e normal să vorbim, poate îi conving mai uşor aşa“, a declarat Petre Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS