10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă, îngrijorat pentru unii tricolori

Piţurcă, îngrijorat pentru unii tricolori

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat după victoria din meciul amical cu Turkmenistan, scor 4-0, că această partidă a fost un test util, precizând însă că este îngrijorat de faptul că jucători importanţi ai naţionalei, legitimaţi în străinătate, nu prea evoluează la echipele lor de club. „Cred că adversarul a fost cel mai adecvat, pentru că a fost mai facil. Venim după câteva zile de pregătire. A fost un test util. În repriza a doua, jucătorii s-au descătuşat şi rezultatul este exact ceea ce s-a reflectat în teren pe parcursul acestui joc. S-a văzut în exprimare că unii dintre ei au început mai târziu pregătirile, însă totul a fost bine. Absolut toţi băieţii m-au mulţumit. Sunt îngrijorat că jucători importanţi ai echipei naţionale nu prea joacă la echipele de club – Săpunaru, Tamaş, Marica, Torje. Vom avea meciul amical cu Uruguay la Bucureşti şi vreau să dispun de cel mai bun lot. Am hotărât ca jucătorii care nu evoluează să nu vină. Dacă nu joacă la echipa de club, e foarte greu să dea randamentul scontat la echipa naţională. În ceea ce-l priveşte pe Pantilimon, şi cu el e mare problemă, m-am bucurat că pleacă la o echipă mare, dar, din păcate, nu joacă“, a spus Piţurcă la Digi Sport 1, precizând că în privinţa lui Mirel Rădoi şi Cristian Chivu lucrurile sunt clare, cei doi retrăgându-se din naţională. „Dacă ei vor dori, sigur că sunt bineveniţi“, a adăugat tehnicianul.

Se uită şi în „ograda“ lui Săndoi

Victor Piţurcă a precizat că îşi doreşte ca majoritatea lotului de acum să facă parte din echipa naţională pe viitor. „În continuare, ne vom pregăti la fel, vom avea şi un meci amical cu o echipă ucraineană, vom folosi aceste zile la fel, cu muncă, muncă şi iar muncă, acesta e scopul turneului. Sper să mai găsim să mai jucăm două meciuri. Strategia noastră pe termen lung e să formăm o nouă echipă şi eu sper ca majoritatea lotului de acum să se regăsească la echipa naţională pe viitor“, a menţionat tehnicianul.
Piţurcă a declarat că de la naţionala Under 20 se află în vederile sale câţiva jucători şi că Claudiu Bumba a debutat destul de bine în partida cu Turkmenistan.
Reprezentativa României a învins, vineri seară, cu scorul de 4-0 (1-0), naţionala Turkmenistanului, într-un meci amical disputat în cadrul turneului de pregătire din Antalya. Golurile au fost marcate de Marius Niculae ‘3, ‘90+1 (penalti) şi Tănase ‘46, ‘51.
Selecţionerul Victor Piţurcă a optat pentru următoarea formulă de echipă: Tătăruşanu – Papp, V. Găman (’86, D. Grigore), Chiricheş, C. Grecu – Chipciu (’46, M. Roman), I. Neagu (’46, Bourceanu), Pintilii (’68, Gardoş), Tănase (’79, Bumba) – M. Niculae, Goga (’46, L. Marinescu).

Naţionala mică,
încă un egal

Tot în Antalya, naţionala Under 20 a României a câştigat sâmbătă, scor 4-0, meciul amical cu Neftci Baku, marcatori fiind Mihai Roman (‘76), Adrian Florean (‘80), Leonard Dobre (’84) şi Nicolae Stanciu (’89-penalti). Elevii lui Emil Săndoi vor susţine astăzi, de la ora 15.00 (Digi Sport 1), cel de-al patrulea test din stagiul de pregătire de pe pământ turcesc, adversari fiindu-le ruşii de la Sibir Novosibirsk.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS