10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTecău impresionează la Melbourne

Tecău impresionează la Melbourne

Perechea formată din Horia Tecău şi Robert Lindstedt s-a calificat ieri în semifinalele turneului de dublu din cadrul Australian Open. Cotaţi cu şansa a şaptea la câştigarea turneului de la Melbourne, Horia şi partenerul său suedez au avut nevoie de două seturi pentru a-i învinge pe americanii Scott Lipsky şi Rajeev Ram, cu 6-4, 6-4.
Tecău, locul 14 în clasamentul mondial de dublu, va evolua pentru prima dată în semifinalele Australian Open, turneu unde până acum nu depăşise turul al treilea.
Tecău şi Lindstedt vor juca pentru un loc în finala de la Melbourne împotriva învingătorilor dintre fraţii americani Bob/Mike Bryan şi polonezii Mariusz Frystenberg/Marcin Matkovski. Jucătorul român mai are în palmares două finale la Wimbledon (2010, 2011) şi câte un sfert de finală la Roland Garros şi US Open, ambele în 2011.
Românul se descurcă bine şi la dublu mixt. Horia împreună cu americanca Bethanie Mattek-Sands s-au calificat în sferturile de finală, după ce au bătut în „optimi“ perechea Iaroslava Şvedova/Andy Ram (Kazahstan/Israel). Cuplul Tecău/Mattek-Sands se va lupta pentru un loc în semifinale cu învingătorii din meciul dintre Abigail Spears/Mariusz Fyrstenberg (SUA/Polonia) şi Jarmila Gajdosova/Bruno Soares (Australia/Brazilia).  În altă ordine de idei, Irina-Camelia Begu şi Monica Niculescu au fost eliminate de rusoaicele Vera Zvonareva şi Svetlana Kuznetsova în sferturile de finală, cu 7-5, 6-3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS