22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Dor de revanşă

Energia Rovinari vrea să se răzbune, la Târgu Jiu, după eşecul categoric cu SCM-U Craiova din turul sezonului regulat al Diviziei A de baschet masculin, scor 76-91, şi să continue cursa pentru accederea în play-off

Derbiul Olteniei la baschet masculin este dominat de Energia Rovinari, care conduce în istoria confruntărilor directe cu SCM-U Craiova, scor 5-2. Gorjenii nu au pierdut niciodată acasă, la Târgu Jiu, şi consideră că nu o vor face nici astăzi, de la ora 19.00. Oaspeţii nu au nici un secret pentru tehnicianul Energiei, Slobodan Nikolic, cu atât mai mult cu cât cele două echipe s-au întâlnit înainte de debutul sezonului, în două amicale adjudecate greu de gorjeni. Nikolic se teme mai mult de propria echipă şi crede că aportul băncii de rezerve va fi cheia succesului. „Cunoaştem foarte bine jucătorii de la Craiova. Poate doar Dawson nu a jucat foarte multe meciuri, dar îl ştim de anul trecut, când evolua la Iaşi. Eu mă tem foarte mult de echipa mea, nu de adversar. Încă de luni am avut o discuţie foarte serioasă cu David Steffel şi Stefan Nikolic, ambii au primit câte un cartonaş galben din partea mea.
Steffel a fost foarte leneş, atât la meci, cât şi la antrenamente. Stefan dă totul la antrenamente, însă a revenit acel jucător din startul campionatului trecut, iar eu vreau să joace ca în finalul sezonului trecut. La Ciuc a ratat două libere în ultimele secunde. Îl urmăresc de mic, dar niciodată nu a avut un procent de 2-0 la libere. Craiova are jucători experimentaţi, poate doar Orbeanu este singurul mai tânăr. Noi avem o echipă de zece jucători, astfel că avem o bancă mai bună şi este un meci în care trebuie să muncim pentru a câştiga“, a declarat Nikolic. Sârbul nu a uitat înfrângerea din tur de la Craiova, la 15 puncte, şi vrea să-şi ia revanşa. „Trebuie să câştigăm, în primul rând, pentru că jucăm acasă, iar în al doilea rând pentru că trebuie să ne luăm revanşa pentru înfrângerea suferită în turul campionatului la Craiova. Deja am început pregătirea psihologică pentru meciul cu Craiova şi voi face tot posibilul pentru a câştiga“, promite Nikolic.

Kljajevic, tot mai bun

Energia se crede superioară sub panou, unde dispune de trei jucători mari, Steffel, Kljajevic şi Mocanu, spre deosebire de Craiova, care se bazează doar pe Belanovic şi Orbeanu. Destul de modest în primele jocuri, Rajko Kljajevic, noua achiziţie, este văzut de Nikolic ca un jucător de valoare. „După meciul de la Ciuc s-au spus nişte cuvinte neortodoxe, dar situaţia va reveni la normal. Rajko va fi un jucător foarte bun. Nu este încă adaptat, nu ştie campionatul, dar va face meciuri mai bune în continuare. Ei nu au decât doi jucători mari sub panou, Belanovic şi Orbeanu. Pentru noi este o situaţie bună“, a mai spus Slobodan Nikolic.
De partea cealaltă, Marius Toma, antrenorul secund al formaţiei SCM-U, este conştient că jucătorii craioveni vor avea parte de o partidă dificilă: „Ne aşteaptă un meci greu, pe terenul Energiei, o echipă care mai păstrează şanse pentru play-off şi va vrea să câştige. Sper să trecem cu bine peste confruntările de săptămâna aceasta cu Energia şi Iaşi“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS