13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn sfârşit, victorie!

În sfârşit, victorie!

Baschetbaliştii craioveni au oprit seria negativă. După zece eşecuri consecutive, SCM-U a câştigat disputa cu BCM-U Piteşti, scor 77-64, după un sfert patru de excepţie.

După aproape trei luni de „secetă“, în care suferiseră zece înfrângeri pe bandă rulantă, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au simţit din nou, duminică seară, gustul victoriei. Oltenii s-au impus, pe teren propriu, în faţa formaţiei BCM-U Piteşti, scor 77-64 (20-14, 12-19, 14-19, 31-12), într-un meci contând pentru etapa a 17-a din Divizia A.
Partida a fost echilibrată, gazdele desprinzându-se pe tabelă în ultimul sfert, graţie aruncărilor de trei puncte, dar şi unui joc bun în defensivă. Antrenorii Andelko Mandic şi Marius Toma au trecut pe foaia de meci zece jucători, dar au trimis în teren doar şase, românul Iulian Orbeanu şi cinci străini, Steve Ross, Aleksandar Belanovic, LeVar Seals, Donte Gennie şi Leroy Dawson. Dintre aceştia, Orbeanu şi Ross au stat în teren tot meciul. Pe bancă s-au mai aflat românii Ionuţ Albu, Cornel Cioacătă, Mihai Gavrilă şi Horia Codin, dar şi căpitanul echipei, sârbul Branislav Tomic. Acesta din urmă nu a fost trecut pe foaie, fiind indisponibil, după ce la jumătatea săptămânii trecute şi-a fracturat degetul mare de la mâna dreaptă la un antrenament. Şi Cătălin Petrişor a lipsit, deoarece are rujeolă. Din formaţia SCM-U s-au remarcat canadianul Steve Ross, cu 27 de puncte reuşite, trei recuperări şi două pase decisive, şi Donte Gennie, jucătorul care în sezonul trecut îmbrăcase tricoul formaţiei piteştene, reuşind duminică 25 de puncte, unele în momente importante, patru recuperări şi o pasă decisivă. „Nu a fost vorba despre vreo revanşă sau răzbunare.
Mi-am făcut treaba şi am dat tot ce am avut mai bun ca echipa să câştige. Am făcut un sfert patru bun, dar pentru asta trebuie să le mulţumesc coechipierilor. De altfel, tot meciul a fost excepţional, iar diferenţa a făcut-o faptul că noi am jucat ca o echipă şi ne-am apărat ca o echipă“, a declarat Gennie pentru
Totalbaschet.ro. În afară de Ross şi Gennie, pentru SCM-U au mai jucat: Belanovic (7 puncte, 6 recuperări), Orbeanu (7 puncte, 10 recuperări), Seals (7 puncte, 6 recuperări, 8 pase decisive) şi Dawson (4 puncte). 

Cadou pentru Marius Toma

După meci, antrenorul principal al gazdelor, Andelko Mandic, a declarat că victoria a venit ca o descătuşare pentru elevii săi: „A fost o victorie meritată. Băieţii au jucat foarte bine în defensivă, ca şi în partida de la Giurgiu, dar, spre deosebire de acel meci, acum am fost mult mai eficienţi. Deşi avem probleme medicale în lot, jucătorii s-au mobilizat şi au reuşit o victorie foarte importantă atât în clasament, cât şi pentru moral, pentru că am întrerupt o lungă serie de insuccese“. „Secundul“ Marius Toma a spus că succesul împotriva Piteştiului a fost un cadou frumos pentru ziua lui. „Nu mă aşteptam să câştigăm. Vreau să le mulţumesc jucătorilor pentru cadoul pe care mi l-au făcut de ziua mea. Ne-am săturat de atâtea înfrângeri. Chiar dacă am avut probleme de efectiv şi am avut jucători nerefăcuţi complet, mă refer la Seals şi Ross, iar Orbeanu a jucat pentru prima dată tot meciul, mă bucur că am obţinut o victorie importantă. Cred că diferenţa a fost făcută de procentajul aruncărilor şi de determinarea sportivilor noştri, care au luptat până la capăt“, a spus Toma, conform Totalbaschet.ro.
Craiova a obţinut o victorie de moral, a cincea din acest sezon, şi se află pe locul 12, cu 21 de puncte, în timp ce piteştenii, pregătiţi de Tudor Costescu, au pierdut un meci important în lupta pentru accederea în play-off, ocupând după această etapă locul 12, cu 23 de puncte. Mâine este programată o etapă intermediară, iar SCM-U Craiova va întâlni la Târgu Jiu formaţia Energia Rovinari, pe care a învins-o în tur.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS