21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci de infarct între Craiova şi Dinamo

Meci de infarct între Craiova şi Dinamo

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova şi Dinamo Bucureşti au oferit publicului din Bănie o partidă spectaculoasă, cu răsturnări de scor. Bucureştenii s-au impus cu 3-2, după un final tensionat, din cauza deciziilor arbitrilor.

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova se mobilizează în disputele cu echipele puternice din campionatul Diviziei A1. Acest lucru s-a văzut şi sâmbătă după-amiază când jucătorii olteni au primit vizita formaţiei Dinamo Bucureşti, în cadrul etapei a 13-a. Susţinuţi de un număr mare de spectatori, printre care şi un grup gălăgios de suporteri ai echipei de fotbal Universitatea Craiova, voleibaliştii craioveni au pierdut la mare luptă primul set, scor 25-23. Dinamoviştii, favoriţi pe hârtie, au apăsat pe acceleraţie în setul următor, câştigându-l cu uşurinţă, scor 25-13. Au vrut să încheie repede jocul pentru a pleca mai devreme acasă, numai că Laurenţiu Vânătoru şi colegii săi nu au fost de acord. Jocul a început să le meargă şi au câştigat următoarele două seturi, cu 25-22, apoi mai clar, 25-13, ducând partida în decisiv. În setul cinci, Dinamo, cu jucători experimentaţi, se desprinsese la un moment dat în câştigătoare, la 8-5, dar oltenii au revenit şi au egalat la 9. Au urmat clipe de mare tensiune.
Un rol important l-a avut şi brigada de arbitri. Jucătorii antrenaţi de Dan Pascu aveau 14-13, iar la următorul punct, câştigat de dinamovişti, oficialii craioveni au acuzat că un voleibalist al formaţiei oaspete trecuse în terenul Craiovei, iar arbitrul a lăsat faza să continue, în loc să dea punct pentru SCM-U, moment în care meciul s-ar fi încheiat cu victoria gazdelor.
Şi ultima minge a meciului, care le-a adus bucureştenilor victoria, a stârnit controverse, deoarece jucătorii gazdelor au considerat că mingea a fost trimisă de un dinamovist în afara terenului, iar „fluieraşul“, considerând că mingea a căzut pe linie, a dat punctul pentru Dinamo.

Antrenorii au vorbit despre greşelile de arbitraj fără să acuze

După meci, antrenorii celor două combatante au vorbit despre spectaculozitatea jocului, evitând să discute prea mult despre prestaţia brigăzii de arbitraj. „Nu comentez nimic despre arbitraj, deoarece arbitrul este suveran în teren. Au fost mingi discutabile de ambele părţi, se mai întâmplă. M-am aşteptat la un meci disputat deoarece cunosc foarte bine echipa din Craiova şi determinarea pe care o au când joacă în faţa propriilor suporteri. Am făcut un joc bun în primele două seturi, apoi am lăsat-o mai moale, ceea ce le-a permis gazdelor să reintre în meci. Atunci s-au complicat lucrurile pentru noi, dar e bine că s-a terminat cu bine“, a spus Daniel Rădulescu, antrenorul principal al formaţiei Dinamo, conform Handbalvolei. Dan Pascu şi-a felicitat elevii pentru punctul obţinut în faţa uneia dintre echipele care au ca obiectiv clasarea pe podiumul campionatului: „A fost un meci cu de toate: tensiune, răsturnări de scor, faze spectaculoase şi greşeli de arbitraj. A fost o partidă care, am simţit noi, a plăcut publicului. Felicit jucătorii că au făcut faţă tensiunii şi au jucat de la egal la egal cu o echipă foarte bună. Cât despre arbitraj: meciul se terminase la 14-13, la o minge clară pentru noi. Doi adversar s-au agăţat de fileu, unul a trecut în terenul nostru, dar faza a continuat şi de acolo s-a întors jocul. Una peste alta, nu am ce să le reproşez arbitrilor, probabil aceeaşi tensiune ca şi noi au simţit-o şi ei. Regret că deciziile au fost în defavoarea noastră şi că s-a terminat aşa şi nu am fost noi câştigătorii“.
Pentru SCM-U au jucat: Laurenţiu Vânătoru, Marius Ciortea, Adrian Briscan, Marian Bala, Ionuţ Ion, Filip Todor, Milos Gavrilovic – (libero). Au mai intrat: Nicolae Ghionea, Ionuţ Teleleu, Ionuţ Rus şi Cristian Pop. SCM-U Craiova rămâne pe locul 9.

Fetele s-au impus

Echipa feminină SCM-U Craiova a jucat sâmbătă, tot acasă, cu „U“ Cluj şi s-a impus cu 3-0 (25-22, 25-18, 25-17) în cadrul etapei a 12-a din Divizia A1. „Am obţinut o victorie frumoasă, dar
greul acum începe. Vom avea meciuri miercuri-sâmbătă în compania unor echipe cu care ne luptăm pentru un loc de cupă europeană“, a spus Berti Văsuică, antrenor principal al formaţiei craiovene. Acesta a mizat pe jucătoarele: Denisa Rogojinaru, Ioana Vasinca, Cristina Zanfir, Cana Maletic, Ana Maria Hambele, Ivana Stojadinovic, Janie Guimond.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS