10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTomic, indisponibil o lună

Tomic, indisponibil o lună

Căpitanul echipei de baschet SCM-U Craiova, Branislav Tomic, şi-a fracturat un deget de la mână la antrenament şi va sta patru săptămâni. Accidentarea sârbului pică foarte rău, deoarece şi alţi jucători importanţi din lot sunt indisponibili.

Antrenorii echipei masculine de baschet SCM-U Craiova, Andelko Mandic şi Marius Toma, au mari bătăi de cap înaintea meciului de duminică, de pe teren propriu, cu BCM-U Piteşti, programat cu începere de la ora 18.00. Mai bine de jumătate din jucători acuză diferite probleme medicale şi oficialii clubului din Bănie chiar au cerut amânarea partidei cu argeşenii, dar nu s-a putut.
După ce, în primul meci din 2012, disputat la Giurgiu, craiovenii nu au putut folosi doi jucătorii importanţi, canadianul Steve Ross şi americanul LeVar Seals, la antrenamentul de miercuri s-a accidentat şi căpitanul echipei, Branislav Tomic. Jucătorul sârb şi-a fracturat degetul mare de la mâna dreaptă şi va fi indisponibil aproximativ o lună. „Ghinioanele se ţin lanţ de noi. Miercuri, la antrenament, s-a accidentat Tomic, fracturându-şi un deget în urma unui contact cu colegul său, Orbeanu. Ross este nerefăcut după problemele la inghinali, Seals acuză în continuare dureri după entorsa suferită săptămâna trecută la amicalul cu Energia de la Târgu Jiu, iar probleme mai mari sau mai mici mai au Albu, Orbeanu şi Gavrilă“, a spus ieri Marius Toma, antrenor secund al oltenilor. Absenţele lui Tomic, Ross şi Seals vor cântări mult în evoluţia „alb-albaştrilor“, cei trei baschetbalişti fiind principalii marcatori ai echipei.
 
Au vrut să amâne meciul
 
Cu lista jucătorilor indisponibili sau incerţi, craiovenii au încercat ieri să amâne partida cu Piteşti, dar nu au reuşit. „Ni s-a spus că nu mai există în regulamentul federaţiei prevederea aceea ca atunci când ai mulţi jucători accidentaţi şi chiar faci dovada să ţi se amâne meciul. În condiţiile acestea, partida cu Piteşti se anunţă extrem de grea pentru noi“, a adăugat Toma.  Accidentările au venit în contextul în care SCM-U are „foame“ de victorii, deoarece oltenii au doar patru victorii în acest sezon şi 11 înfrângeri, ocupând locul 12 în Divizia A.
 
Federaţia sărbătoreşte
la parlament

 
Federaţia Română de Baschet va organiza Gala Aniversară la Palatul Parlamentului, pe 30 ianuarie, pe lista invitaţilor numărându-se nume mari ale baschetului autohton şi internaţional, informează Mediafax. Carmen Tocală, preşedinta Federaţiei Române de Baschet, a dezvăluit că în interiorul Palatului Parlamentului vor fi aduse o suprafaţă de joc şi două panouri, iar baschetbaliştii vor face demonstraţii de slam-dunk, un procedeu spectaculos.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS