10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorana Cîrstea a avansat în turul al treilea

Sorana Cîrstea a avansat în turul al treilea

Sorana Cîrstea a obţinut calificarea în turul al treilea la Australian Open, primul turneu de mare şlem al anului. Românca a învins-o în trei seturi pe poloneza Ursula Radwanska. Cîrstea a avut un început dezastruos de meci, pierzând categoric primul set, scor 1-6, însă şi-a revenit rapid,
adjudecându-şi clar celelalte două seturi, 6-2 şi 6-3. Deşi nu i-a ieşit la fel de bine ca adversarei primul serviciu, românca a surclasat-o pe Radwanska la celelalte capitole, reuşind trei aşi şi având de două ori mai puţine greşeli neforţate. În turul trei, târgovişteanca o va întâlni pe italianca Sara Errani, locul 48 WTA, care a învins-o în două seturi pe rusoaica Nadia Petrova, cu 6-2, 6-2. Cîrstea şi Errani s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, jucătoarea din Italia câştigând două dintre dispute. Ultima partidă a avut loc în 2011, pe zgura de la Marbella, unde Errani s-a impus în primul tur în set decisiv. În primul tur la Australian Open, Sorana a învins-o pe Samantha Stosur, scor 7-6, 6-3. Prin calificarea în turul trei, ea şi-a asigurat un cec în valoare de 54.625 de dolari australieni (circa 44.300 de euro) şi 100 de puncte WTA.

Românii se descurcă
şi la dublu

Tot la feminin, însă la dublu, primul tur a programat un duel românesc – perechea Irina Begu/Monica Niculescu a jucat contra Simonei Halep şi olandezei Arantxa Rus. Tandemul sută la sută românesc a fost mai tare şi s-a calificat după două seturi identice, 6-4, 6-4. Pe tabloul de dublu masculin, Victor Hănescu şi Olivier Rochus au avut nevoie de aproape trei ore ca să treacă de austriecii Oliver Marach şi Alexander Peya 7-6, 4-6, 7-5. Hănescu şi Rochus vor juca în turul doi împotriva brazilienilor Joao Souza şi Ricardo Mello. Turneul de la Antipozi a început cu bine şi pentru celălalt român de la dublu – cap de serie numărul 7. Perechea Robert Lindstedt/Horia Tecău a trecut în două seturi de Andreas Siljestrom din Suedia şi Igor Zelenay din Slovacia, 6-3, 7-6, şi va întâlni în runda secundă perechea australiană Colin Ebelthite/Marinko Matosevic. În cazul în care vor trece de adversarii din turul doi, perechile Tecău/Lindstedt şi Hănescu/Rochus se vor întâlni în runda a treia a competiţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS