12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPârvulescu, deconspirat

Pârvulescu, deconspirat

Preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu, a lăsat deoparte interesul clubului şi a făcut pe plac „granzilor“ Ligii 1, care cer arbitri străini în retur

Clubul Pandurii Târgu Jiu se declară împotriva aducerii arbitrilor străini în Liga 1, însă Adunarea Extraordinară a LPF, prin votul în unanimitate al membrilor săi, a dat liber la importul arbitrilor în cazul în care cei români vor face praf meciurile din primele cinci etape. Pandurii a fost reprezentată la Adunarea Extraordinară de preşedintele executiv, Eugen Pârvulescu. Rezultatul votului este surprinzător şi pentru preşedintele CA al clubului Pandurii, Marin Condescu, care nu înţelege cum a votat subalternul său. „Clar, sunt pentru arbitrii români. L-am avut pe Pârvulescu la LPF, iar el provine dintre arbitrii români. Când am vorbit cu el, mi-a spus că întotdeauna va fi pentru arbitrii români. Cred că a votat pentru arbitrii români. Unanimitate a reieşit din procesul-verbal sau l-o fi luat valul“, a declarat Marin Condescu la sport.ro.
O altă neconcordanţă între ideile lui Condescu şi votul lui Pârvulescu apare când e vorba de micşorarea baremului pentru arbitri. Condescu susţine că este o greşeală înjumătăţirea baremelor, dar Adunarea Extraordinară a LPF a votat, tot în unanimitate, această măsură.
Şeful pandurilor, Marin Condescu, crede că în retur vor fi multe presiuni asupra arbitrilor, la toate nivelurile, pentru că 2012 este an electoral şi nimeni nu-şi permite să piardă, în condiţiile în care multe formaţii sunt susţinute din bani publici. „Multe echipe sunt susţinute de consilii locale şi primării, iar presiunile asupra arbitrilor vor fi fantastice. Presiunile asupra arbitrilor le fac preşedinţii de cluburi sau oficiali ai lor, prin anumite metode pe care le gândesc. Nimeni nu vrea ca echipa lui să retrogradeze în 2012“, a mai spus Condescu.
 
Albert Voinea, la U20
 
Atacantul echipei Pandurii, Albert Voinea, în prezent împrumutat la Gloria Bistriţa, a fost convocat de Emil Săndoi la naţionala Under 20 a României, în vederea turneului din Antalya. Iniţial, Săndoi îl chemase pe Adrian Mărkuş (FC Bihor), dar acesta a fost solicitat de Victor Piţurcă la naţionala de seniori pentru a-l înlocui pe Curelea, accidentat. „Ne bucură acest lucru şi suntem mândri pentru că este un jucător format şi crescut la centrul de copii şi juniori al clubului Pandurii Târgu Jiu“, a declarat preşedintele executiv, Eugen Pârvulescu.
Şi la naţionala de seniori a fost convocat Mihai Pintilii, căpitanul pandurilor fiind deja în Turcia, cu echipa de club. Pandurii a devenit, în ultimul timp, o pepinieră pentru loturile naţionale, la toate nivelurile, iar Marin Condescu susţine că va investi în continuare în descoperirea şi promovarea tinerilor. „Avem peste 450 de copii, iar lucrurile astea se văd pentru că am început să dăm jucători la loturile naţionale de seniori, tineret şi juniori. Din toamnă avem două Academii de fotbal cu terenuri sintetice la Motru şi Rovinari, cu internat pentru copii începând din clasa a V-a“, a mai afirmat Condescu.

Pandurii, învinsă
de nemţi

Pandurii Târgu Jiu a pierdut primul joc de verificare din Antalya, cu Karlsruher SC (Germania, Liga a 2-a), scor 0-1. Nemţii, ultimii în 2. Bundesliga, au înscris unicul gol în minutul 2. Alexandre Cardoso a fost eliminat în urma unui conflict cu un adversar, dar în locul lui a intrat Ionuţ Rada (‘18). Pentru gorjeni au debutat Alexandru Neagu şi golgheterul lituanian Deivydas Matulevicius. Pandurii a început jocul cu: Lazar – Rusu, Viera, Cardoso (’18, Rada), Al. Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Al. Grigoraş, Matulevicius, Batin, iar în partea a doua a evoluat în formula: Horvat – Popete, Tătaru, I. Rada, Brata – Neagu, Avramescu, Unguru (R. Dumitru) – Bucur, Lemnaru, C. Cristea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS