8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEfort cu zâmbetul pe buze

Efort cu zâmbetul pe buze

Pandurii Târgu Jiu a pus accent pe pregătirea fizică în primele zile ale stagiului din Antalya. De astăzi încep şi jocurile de verificare, primul adversar fiind codaşa din 2. Bundesliga, Karlsruher SC.

Gorjenii asudă din greu pe terenurile din cadrul complexului Arcadia (Belek), acolo unde sunt cantonaţi de cinci zile, într-un prim stagiu dedicat pregătirii fizice. Doar în ultimele şedinţe pandurii au văzut şi mingea pentru a face trecerea către jocurile amicale. Tot lotul deplasat în Turcia de Pandurii este apt, intrând în programul normal şi accidentaţii Viera, Maxim şi Batin. „Le voi mai arunca şi mingea din când în când! E o perioadă mai grea pentru ei, dar asta este. Ştiu că trebuie să treacă cu bine de ea. Sper ca în zilele următoare să facem mai mult cu mingea pentru că vor veni şi meciurile amicale la finalul acestei săptămâni. Am ştiut că acesta va fi programul de la început şi că vom face mai mult antrenamente fizice şi mai
puţine jocuri amicale“, a declarat Petre Grigoraş pentru site-ul oficial al clubului.
Vântul rece este cel mai temut adversar al pandurilor în această perioadă, însă este un „stimulent“ bun pentru alergări. „Pregătirea decurge foarte bine, sunt condiţii bune, chiar dacă mai bate vântul. Problema asta e şi în România, dar alergăm mai mult şi ne încălzim. Vrem să ne pregătim bine aici şi să continuăm parcursul bun din tur şi poate să urcăm mai sus“, a spus Adrian Rusu.
Pandurii Târgu Jiu începe astăzi seria jocurilor amicale, întâlnind, de la ora 16.00, ultima clasată din 2. Bundesliga, Karlsruher SC, echipa românilor Andrei Cristea şi Ionuţ Rada.

Gorjenii au bugetul asigurat

Deşi este criză, pandurii nu o duc rău. Preşedintele Consiliului de Administraţie al grupării gorjene, Marin Condescu, a anunţat că echipa are bugetul asigurat pentru următoarele 18 luni. Pe lângă cotizaţiile coloşilor energetici din Gorj, SNLO, CE Rovinari şi CE Turceni, şi drepturile TV, Pandurii a obţinut bani frumoşi şi din vânzarea jucătorilor. Circa două milioane de euro au încasat gorjenii în ultimul an pentru transferurile lui Gabi Matei (600.000 de euro) şi Vlad Chiricheş (700.000 de euro) la Steaua, Stojan Vranjes şi Jaka Stromajer (500.000 de euro la „pachet“), la FC Vaslui şi Constantin Grecu (150.000 euro) la „U“ Cluj.
Marin Condescu nu este de acord cu reducerea baremului de arbitraj în Liga 1 şi nici cu aducerea arbitrilor străini. „Înjumătăţirea baremului pentru arbitri este o mare greşeală. Niciodată nu poţi să spui că un arbitru străin e mai bun decât unul român“, a comentat Condescu.

Pandurii II, învinsă acasă

Divizionara C, Pandurii II Târgu Jiu, a pierdut cu Minerul Mătăsari, scor 0-1, într-un amical desfăşurat ieri la Târgu Jiu. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Murdărea, în minutul 55. Reunită luni, Minerul Mătăsari l-a instalat ca antrenor principal pe Nicolae Ungureanu, fostul tehnician, Marcel Ploaie, fiind retrogradat ca „secund“. „Nae Ungureanu răspunde de toată activitatea la echipă, dar şi  pentru rezultate“, a anunţat directorul sportiv, Ion Ţolea. 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS