8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRebelii, ca şi vânduţi

Rebelii, ca şi vânduţi

Clubul Pandurii Târgu Jiu a negociat ieri cu impresarul jucătorilor Stojan Vranjes şi Jaka Stromajer viitoarea lor destinaţie. Astra, Oţelul şi Vaslui sunt interesate de serviciile celor doi.

Şeful pandurilor, Marin Condescu, l-a invitat la Bucureşti pe impresarul Zvonko Milojkovic pentru a rezolva transferurile jucătorilor săi, Stojan Vranjes şi Jaka Stromajer, ambii fără viitor la Târgu Jiu. Exclus din lot, Vranjes se pregăteşte în prezent cu Pandurii II şi nu mai are nici o şansă să fie reprimit în lotul de Liga 1, după ce l-a făcut „şobolan fără cojones“ pe Petre Grigoraş, în timp ce Stromajer nu s-a mai întors din Slovenia, după ce o gorjeancă i-a intentat proces de paternitate.
„Avem oferte de la Astra Ploieşti, Oţelul Galaţi şi FC Vaslui pentru Stromajer şi Vranjes. Astăzi (luni – n.r.), la ora 15.00, l-am invitat la Bucureşti pe impresarul celor doi să găsim soluţii. E păcat şi de ei să fie suspendaţi, pentru că au vârsta la care pot să dea randament maxim. În 2011, ei au jucat la un nivel foarte bun. Găsim soluţii să fie bine şi pentru club şi pentru jucători. Noi le oferim această posibilitate. Dacă şi impresarul lor va fi de acord, atunci am avea linişte la Pandurii. Vine de la Belgrad cu avionul, iar asta înseamnă că doreşte şi el să rezolve situaţia“, a declarat preşedintele CA al clubului Pandurii, Marin Condescu.

Matulevicius şi Neagu, panduri cu acte

Delegaţia echipei Pandurii a ajuns duminică în Antalya cu un charter, împreună cu alte două echipe de Liga 1, Astra şi CFR Cluj. Gorjenii s-au cazat la hotel Atlantis din Belek, localitate unde va fi efectuat şi cel de-al doilea stagiu. „În zona Belek sunt condiţii de antrenament şi cazare superioare celor din Lara. Suntem cazaţi într-un hotel bun, avem terenuri de antrenament mult mai bune decât anul trecut. Cum prima perioadă este axată pe pregătirea fizică,  sunt condiţii optime. În perioada a doua a cantonamentului avem câteva meciuri amicale, iar atunci ne vom muta într-un hotel unde vom sta singuri. Avem trei meciuri de verificare, două amicale cu echipe din Germania şi ultimul cu FC Baku, primul amical fiind programat pe 21 ianuarie“, a declarat şeful delegaţiei gorjene, Viorel Temelescu.
Din lotul de 25 de jucători fac parte şi noile achiziţii, Alexandru Neagu, de 18 ani, de la Real Murica, precum şi atacantul lituanian Deivydas Matulevicius, de 22 de ani, de la Zalgiris Vilnius. Cei doi au semnat deja contracte cu Pandurii, deşi Petre Grigoraş ar fi vrut să-i vadă mai întâi la lucru. „Ne-am înţeles cu Matulevicius şi am semnat un contract cu el. Este golgheterul Lituaniei şi dacă Petre Grigoraş nu va fi mulţumit de el va fi împrumutat. Şi Neagu este al nostru, ne-am înţeles şi cu el, sperăm să confirme amândoi“, a declarat Condescu.

Chiricheş nu e de neînlocuit

Chiar dacă Pandurii a pierdut în această iarnă unul din liderii echipei, Vlad Chiricheş, transferat la Steaua, Petre Grigoraş nu-şi face probleme în privinţa înlocuitorului. Grig are la dispoziţie două variante, Rada şi Cardoso, ultimul fiind favorit să joace titular în centrul defensivei. „Avem soluţii, Cardoso, Rada. Sunt jucători care vin din urmă, jucători tineri, nu o să fie nici un fel de problemă acolo. Acum i-a venit rândul lui Rada să demonstreze că merită încrederea acordată, că merită să joace în Liga I. Şi, oricum, nu în apărare e problema, ci în atac. Ştiţi foarte bine că, pentru mine, jocul echipei începe cu faza de atac!“, a declarat Grigoraş.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS