12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciuri demonstrative la mall

Meciuri demonstrative la mall

Echipele de la SCM-U Craiova susţin meciuri oficiale în acest weekend, dar vor participa şi la partide demonstrative la Electroputere Parc, în cadrul acţiunii „Sportul înseamnă sănătate“

Patru dintre echipele SCM-U Craiova dispută sâmbătă primele partide oficiale din 2012. Voleibaliştii, handbalistele şi baschetbaliştii au meciuri în deplasare, singura care va evolua în faţa propriilor suporteri fiind echipa de baschet feminin, care va întâlni CSU Cluj-Napoca, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, de la ora 18.00. A cincea formaţie a clubului din Bănie, cea de volei feminin, va sta deoarece adversara, Unic Piatra Neamţ, care evoluează în cupele europene, a cerut amânarea jocului pentru 30 ianuarie.
Baschetbalistele craiovene, antrenate de soţii Liviu şi Daniela Manea, ocupă locul 7 în campionat la finalul turului şi speră să-şi treacă în cont al zecelea succes stagional. În echipă a avut loc o modificare în pauza competiţională, oficialii clubului luând decizia să se renunţe la jucătoarea Natasa Mikic.
Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova are meci la Giugiu, cu formaţia locală CSŞ, de la ora 18.00. Lotul pregătit de Andelko Mandic şi Marius Toma a suferit schimbări importante în această iarnă. Au plecat Bajic, Vlaskovic şi zilele trecute Amarghioalei (la Poli Iaşi), iar în locul lor au fost aduşi patru jucători: Cornel Cioacătă (extremă, 19 ani, 1,97 m), Adonte Gennie (fundaş, 1,88 m, 29 de ani), Leroy Dawson (fundaş sau coordonator, 1,88 m, 30 de ani) şi Aleksandar Belanovic (extremă, 2,03 m, 34 de ani). Oltenii vin după o serie neagră de meciuri fără victorie și vor să-şi ia revanşa în faţa echipei din Giurgiu, care în tur s-a impus în Bănie. „Va fi un meci dificil. Giurgiu şi-a modificat substanţial lotul şi are şi un nou tehnician. Şi noi ne-am întărit şi mergem cu gândul să ne luăm revanşa după eşecul din tur de pe propriul teren. Îi avem indisponibili pe Seals şi Ross, dar sunt convins că avem forţa de a ne impune la acest joc“, a spus tehnicianul Mandic.
Handbalistele craiovene întâlnesc la Constanţa, de la ora 10.00, formaţia locală Universitatea Neptun în cadrul etapei a noua din Liga Naţională. Elevele lui Bogdan Burcea şi Grigore Albici nu au acumulat nici un punct în acest sezon. Singura schimbare din lot este reprezentată de plecarea Dianei Pătru. Experimentata jucătoare îşi va rezilia contractul cu clubul craiovean, din cauza unor probleme la un genunchi, după o operaţie de menisc.
Şi voleibaliştii de la SCM-U vor juca tot în oraşul de la malul mării, dar de la ora 17.00, în compania ocupantei locului doi, CVM Tomis, în cadrul rundei a 12-a din Divizia A1.
 
Demonstraţii de volei, baschet, handbal
şi scrimă

 
La Mallul Electroputere Parc din Craiova va avea loc în acest weekend acţiunea „Sportul înseamnă sănătate“ în cadrul căreia sportivii vor susţine demonstraţii şi vor interacţiona cu cei prezenţi. Evenimentul va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 14.00 şi 19.00, iar de la SCM-U Craiova vor participa echipele de volei feminin (sâmbătă, orele 17.00-18.00) şi baschet feminin – (duminică 16.00-17.00, masculin – duminică 18.00-19.00). Tot demonstraţii de volei, dar la masculin, vor susţine juniori de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“, sâmbătă între orele 16.00 şi 17.00. În cadrul acţiunii vor mai fi demonstraţii de handbal, dans, kango-jumps, dar şi scrimă (elevi de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“). Oficialii SCM-U speră că prin participarea la acest eveniment vor reuşi să popularizeze şi mai mult sporturile de sală.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS