9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia începe lupta pentru play-off

Energia începe lupta pentru play-off

Energia Rovinari are nevoie de victorie, acasă, cu Gaz Metan Mediaş, în prima etapă a returului sezonului regulat, pentru a continua să spere la o clasare în primele opt formaţii ale diviziei A de baschet masculin.
Gorjenii, locul 9 după 15 etape, bat la porţile play-offului cu doi jucători noi, Porter Troupe şi Rajko Kljajevic. Debutul lui Kljajevic la Târgu Jiu este incert deoarece nu a primit cartea verde, în timp ce Troupe este o cunoştinţă veche a fanilor din Târgu Jiu.
Restanţele salariale sunt principala problemă a antrenorului Slobodan Nikolic înaintea partidei cu Mediaş. „Avem mici probleme financiare şi sunt trei-patru jucători care nu pot juca bine în aceste condiţii, cu restanţe de două luni. Nu dau nume pentru că nu ar fi corect. Avem însă promisiuni că se va rezolva“, a spus tehnicianul.
Jocul de sâmbătă, de la ora 19.00, cu Gaz Metan Mediaş, este important pentru Energia, dar nu decisiv, astfel că Slobodan Nikolic nu pune mare presiune pe jucătorii săi. „Este foarte important să câştigăm. Dacă învingem sâmbătă, atunci avem 80% şanse să jucăm în play-off. Nu este un meci capital, dar este foarte important. Avem un program foarte bun, iar dacă învingem va fi un bonus pentru noi. Nu vreau să pun o prea mare presiune pentru a nu se întâmpla ca la meciul cu Oradea. Dacă nu învingem, mai avem şi alte şanse. Toată lumea ştie ce echipă este cea din Mediaş, ce buget au, care sunt salariile“, a declarat Nikolic.
În ciuda acestor diferenţe care o dau favorită, sârbul ştie că Gazul are şi slăbiciuni, una fiind lipsa de omogenitate. „Poate e bine pentru noi că Mediaşul are doi noi jucători, pe Zigeranovic şi Tomeljak. Cei doi nou-veniţi vor avea nevoie de ceva timp pentru a se integra la rândul lor şi a ajunge la o bună formă. Avem o misiune la acest meci. Nu trebuie să ne oprim să jucăm, indiferent dacă Mediaşul va conduce cu 15 puncte. Trebuie să ne apărăm bine, să recuperăm, să plecăm bine pe contraatac şi să ne repliem în apărare pentru a câştiga. În fiecare meci avem o perioadă de circa cinci minute, o perioadă neagră. Dacă această perioadă nu se va repeta la meciul cu Mediaşul, atunci cu siguranţă avem şanse să câştigăm. Urmărind dubla Mediaşului din cupă cu CSM Bucureşti, aceştia din urmă ne-au dat o formulă pentru a putea câştiga meciul. Au fost conduşi cu 19 puncte şi au revenit. Trebuie să jucăm nonstop“, a mai spus Nikolic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS